I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på rotselleripuré!
Rotselleripuré är ett härligt alternativ till potatismos med sin söta, nötiga smak. En vacker kombination av friska smaker som passar perfekt till exempelvis kött och såser.
Jag tycker verkligen om denna rotselleripuré som ett enkelt men lyxigt tillbehör till middagen. Rotselleri kan snabbt missfärgas efter att den skurits upp, om den ska ätas vid ett senare tillfälle. Därför är ett bra tips att doppa rotselleribitarna i citronvatten direkt efter att de skurits upp, om denna rotselleripuré ska förvaras i kylen och serveras vid ett annat tillfälle.
Kort sagt så tycker jag det är ett riktigt gott och enkelt recept som är riktigt värt att göra. Testa gärna receptet nedan!
Receptet – Så gör du:
Rotselleripuré
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 300 g rotselleri, skuren i små bitar
- 20 g osaltat smör
- 1,5 dl mjölk
- 1 st nypa salt
- 1 st nypa cayennepeppar
- 1 st kläm citronsaft
Instruktioner
- Skala rotsellerin med en potatisskalare för att ta bort det hårda skalet. Skär upp i små bitar.
- I en större kastrull med locket på, mjuka upp rotselleribitarna i smöret på spisen på medelvärme i 5 minuter.
- Tillsätt mjölk, salt och peppar och rör om. Låt sjuda på låg värme i 10 minuter tills rotsellerin är helt mjuk.
- Ta bort från spisen och använd en stavmixer eller stationär mixer för att mixa till en slät puré. Tillsätt eventuellt en skvätt extra mjölk för en krämigare konsistens om det ser ut att behövas.
- När purén är slät, tillsätt en liten skvätt citronsaft. Håll varmt till servering genom att täcka för med exempelvis ett kastrullock.
- Njut av din rotselleripuré!