I denna artikel ger jag mitt bästa recept på rostade valnötter!
Lär dig hur du snabbt och enkelt kan göra goda rostade valnötter i stekpannan på bara några minuter. Snabbt, enkelt och riktigt gott!
Håll alltid ett öga på dina valnötter när du rostar dem! De kan gå från perfekta till brända på under en minut. Gå inte iväg under receptets gång!
Rostning i olja eller smör är valfritt för valnötter men kan vara bra om man vill krydda dem i samband med rostningen, exempelvis med lite salt. Du kan om du vill också testa med 2 msk strösocker, 0,5 tsk kanel, och ⅛ tsk kryddpeppar, och lägga till detta i receptet.
När valnötterna är rostade så förvaras väldigt länge i kylen eller frysen. Förvara dock inte rostade valnötter i skafferiet som man kanske kan tro att man kan. Valnötter blir lätt dåliga i skafferiet, speciellt när de är rostade. Om de luktar konstigt, kasta dem omedelbart.
Kort sagt älskar jag rostade valnötter och tycker detta sätt att göra dem på är bäst. Testa gärna med receptet nedan!
Receptet – Så gör du:
Rostade valnötter
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 2,5 dl valnötter
- 1 msk olivolja eller smör, valfritt
Instruktioner
- Kasta ner valnötterna i en panna med olja och lite salt, om så önskas. Värm stekpannan med valnötterna på medelvärme tills de är bruna och doftande. Rör om ibland, cirka 2 till 5 minuter.
- Ta bort från stekpannan och hacka eller använd som du vill. Eller förvara i en lufttät behållare i upp till 1 vecka.
- Njut av dina rostade valnötter!