I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på rostade mandelspån!
Gör rostade mandelspån på bara 5 minuter med detta recept! Att rostad mandelspånen förbättrar deras smak. Prova att använda dem i all din matlagning och bakning för en härlig smak och god konsistens.
Det enklaste sättet att rosta mandelspån är i en liten stekpanna. Man behöver ingen olja för att rosta, vilket är riktigt praktiskt.
Under hela receptet måste man hålla ett öga på pannan. Även på måttlig värme kan mandelspånen brännas och lämna en fruktansvärd smak. Rostas de rätt så får man en söt nötsmak.
När de har fått en härlig gyllene färg. Ta av värmen och låt svalna. De kommer att fortsätta rosta i restvärmen från pannan.
Förvara dem i kylen i en ren burk så håller de ett rätt så bra tag. Om du behöver rostade mald mandelspån, kör dem snabbt i en mixer!
Kort sagt älskar jag dessa rostade mandelspån och receptet kommer här nedan!
Receptet – Så gör du:
Rostade mandelspån
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 60 g mandelspån
Instruktioner
- Det enklaste är att rosta 30 g mandelspån åt gången i en liten stekpanna. Placera mandlarna i pannan. Ingen olja behövs.
- Slå på medelvärme och rör ofta om medan du ser att mandelspånen går mot att få en ljus gyllenbrun färg. Även på måttlig värme kan mandelspånen brännas och få dålig smak, så håll alltid ett öga på dem.
- Efter ett par minuter kommer du att börja känna doften av nötaktiga toner. Samtidigt börjar mandelspånen att ändra färg. Håll extra koll då, och rör om ofta.
- När de har fått en härlig gyllene färg, ta av värmen och låt svalna. De kommer att fortsätta rostas i restvärmen från pannan.
- Om du inte vill att de ska fortsätta rostas i pannan, vänd ut dem på en kall tallrik för att låta svalna helt.