I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på rostade havregryn!
Detta är ett riktigt gott och enkelt recept på rostade havregryn som är ett riktigt gott och snabbt alternativ till granola.
I detta recept rostar vi havregrynen i lite smör och olja i en panna, tillsammans kanel och farinsocker för fin gyllene yta och god smak. Det blir ett mer ekonomiskt och minst lika gott alternativ till granola, som jag tycker verkligen stigit i pris på sistone.
Faktum är att detta goda recept blir färdigt på bara 15 minuter, med väldigt få steg att göra i receptet. För att göra det enklare kan man dessutom göra mer än mängderna som anges i receptet, för att sedan förvara i en lufttät burk eller i matlåda i kylen i upp till fyra dagar. Perfekt om man vill förbereda flera frukostar eller mellanmål på samma gång!
Dessa rostade havregryn är riktigt mångsidiga. Man kan ha dem i flingskålen både till frukost, mellanmål, eller kvällsmål, tillsammans med frukt, nötter och/eller chokladbitar. De är också utmärkta med yoghurt, kvarg och mycket mer!
Jag älskar dessa välsmakande rostade havregrynen och kan starkt rekommendera receptet nedan. Riktigt goda och värda att göra! Den perfekta frukosten eller mellanmålet som går supersnabbt att slänga ihop tycker jag, och det hoppas jag också att ni tycker!
Receptet – Så gör du:
Rostade havregryn
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 2 tsk rapsolja eller olivolja
- 1 tsk osaltat smör
- 1,25 dl havregryn
- 0,25 tsk kanel
- 1 tsk farinsocker
Instruktioner
- Värm olja och smör i en liten stekpanna på medelhög värme.
- Tillsätt havregryn och rör om. Strö över kanel och rör om tills havren är ljust gyllenbrun, ca 4 minuter.
- Avlägsna från värmen. Strö över farinsocker och rör om.
- Bred ut havren på en tallrik för att låta svalna helt innan servering, eller kyl i en lufttät behållare i upp till 4 dagar.