I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på rosépepparsås!
Detta är en otroligt god, snabb och enkel rosépepparsås som är god till grillat och stekt (både kött och fågel). Servera gärna med rostad potatis eller potatisgratäng samt en fräsch sallad eller stekta champinjoner för en riktigt härlig måltid!
Att servera denna rosépepparsås med kött eller fågel, exempelvis kyckling, ger ett lyxigt och vackert intryck och så självklart en riktigt god, krämig, smakfull sås.
Jag har gjort denna rosépepparsås flera gånger och den lyckas alltid imponera på gäster, fast den går lika bra att göra snabbt och enkelt till vardags.
Många gillar att servera sin rosépepparsås med hela pepparkorn i. Jag skulle avråda från det då jag själv tycker att det är opraktiskt och svårt att äta. Istället kan man krossa rosépepparkornen, och på så sätt ger de både smak och vacker färg till rosépepparsåsen!
Receptet - Så gör du:
Rosépepparsås
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 2 st finhackade schalottenlökar
- 3 msk krossad rosépeppar
- ½ tsk grovmalen svartpeppar
- ½ tsk dijonsenap
- 2 dl vatten
- 3 dl grädde
- 1 msk kalvfond
Instruktioner
- Fräs grovmalen rosépeppar i smör, tillsammans med lök och svartpeppar i en kastrull i någon minut tills att löken blivit genomskinlig.
- Tillsätt dijonsenap, kalvfond, grädde och vatten till kastrullen. Rör om.
- Låt såsen puttra till lagom krämighet. Rör om då och då. Smaka av och krydda med salt.
- Sila upp i en såsbringare eller skål. Färdigt att servera till kött, rostad potatis, eller potatisgratäng med grönsaker.
- Njut!