I denna artikel ger jag mitt bästa recept på romtårta!
Romtårta är en svensk favorit som är jättetrevlig till bjudningar och mingel. Serveras tillsammans med lite salta kex. Ett förträffligt sätt att njuta av rom och som passar bra till julen, nyårshelgen, påsken, och andra fina högtider och stunder.
Denna tårta är krämig och salt och låter verkligen rom lyftas till sin bästa smaknivå. Detta är en riktig smaksensation som är mycket trevlig och uppskattad av gäster.
Görs direkt innan den äts, går på bara några minuter!
Istället för salta kex som tillbehör, testa gärna med grönsaksstavar till romtårtan. Gott till en vinkväll eller som förrätt, såväl som till mingel!
Receptet - Så gör du:
Romtårta
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 4 dl crème fraiche
- 400 g Philadelphiaost Original
- peppar
- 1 st rödlök, finhackad
Garnering
- 1 burk röd eller svart rom (jag gillar caviarmix från Abba), du kan också använda hälften svart, hälften röd rom
- färsk gräslök
- salta kex
- 1 skvätt citronsaft
Instruktioner
- I en skål, tillsätt Philadelphiaost, crème fraîche och finhackad rödlök. Blanda väl och smaka av med peppar.
- Forma smeten till en rund tårta på ett fat.
- Bred ut rom så att hela tårtan täcks.
- Om du kan, skär en liten bit av en citron och pressa ut saften över romen.
- Garnera gärna med lite gräslök på toppen. Servera på direkten tillsammans med salta kex och/eller grönsaksstavar.