Här kommer ett riktigt enkelt och härligt recept på rödbetssallad med äpple!
Rödbetssallad med äpple är så otroligt gott och en perfekt kombination av smaker! De härliga rödbetorna med sina söta, jordaktiga smaktoner möter fräscht, krispigt äpple! Så gott, enkelt och smidigt att göra!
Jag älskar rödbetssallad med äpple! Det är så att man bara måste testa! Kombinationen av smaker blir en riktig vinnare på exempelvis julbordet eller till köttbullesmörgåsen.
Tillsammans med rödbetorna och äpplet har jag med majonnäs och creme fraiche, samt salt och malen svartpeppar efter smak. En krämig sås som lyfter fram de goda smakerna.
Allt med detta recept på rödbetssallad med äpple är härligt enkelt och smidigt att göra, och jag hoppas att ni tycker om det!
Ge gärna detta recept en chans så tror jag inte man blir besviken. Jag har gjort det flera gånger och tycker det blir succé varje gång. Ingredienser och instruktioner hittas här nedanför!
Receptet – Så gör du:
Rödbetssallad med äpple
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 500 g inlagda rödbetor (cirka 10 st)
- 1 st rött höst- eller vinteräpple, exempelvis sorten Ingrid Marie
- 0,75 dl majonnäs
- 1 dl creme fraiche
- salt efter smak
- nymalen svartpeppar efter smak
Instruktioner
- Häll av rödbetorna och skär dem i avlånga små tärningar i form av stavar eller kuber.
- Skär äpplet och avlägsna kärnhuset. Tärna på samma sätt som rödbetorna.
- Blanda i en skål med majonnäs och creme fraiche. Krydda med salt och peppar efter smak.
- Färdigt! Förvara kall till servering. Njut av din rödbetssallad med äpple!