I denna artikel delar jag med mig av ett av mina nya favoritsätt att göra risgrynsgröt: Risgrynsgröt i ugn över natten. Oroa dig inte, ugnen kommer inte att stå på hela natten, man stänger av ugnen och låter bara risgrynsgröten stå där inuti under natten.
Fixa en krämig och smakrik risgrynsgröt genom att låta risgrynsgröten stå i ugn över natten.
När jag fick reda på detta sätt att göra risgrynsgröt så var jag direkt intresserad av att veta mer.
Där på morgonen efter att ha gjort detta receptet smakade jag på risgrynsgröten, och var mycket positivt överraskad. Det är något speciellt med att göra gröten med ugnen och låta den stå över natten. Nästan något magiskt, speciellt i juletider.
Testa gärna själv enligt receptet nedan, jag tror inte man blir besviken och alltid kul att se hur det blivit där på morgonen!
Receptet - Så gör du:
Risgrynsgröt i ugn över natten
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 3 dl grötris (rundkornigt ris)
- 6 dl vatten
- 11 dl mjölk
- 2 st kanelstänger
- 1 tsk salt
- Lite socker
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader Celsius.
- Koka upp grötris, salt, och vatten i en kastrull, och låt puttra i några minuter. Tillsätt mjölken och kanelstängerna, och ta grytan från spisen när det börjar bubbla.
- Placera en en fuktig kökshandduk över kastrullen och sätt in i ugnen.
- Låt kastrullen stå i ugnen på 150 grader i en timme. Stäng av värmen, men låt kastrullen med gröten stå kvar i ugnen över natten i cirka 12 timmar.
- När helst du vill äta risgrynsgröten är det bara att mikra eller värma på.
- Servera med kanel, mjölk, socker, och eventuellt mandel!
Krämig, god, och smakrik i smaken. Precis det resultatet jag ville ha. Perfekt!