I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på risgrynsgröt i crockpot. Detta är en supergod risgrynsgröt som jag tycker går bra att göra året om, inte bara till julen!
Att göra sin risgrynsgröt i sin crockpot tycker jag bidrar till en härlig krämighet och enkelhet i tillagningen!
Det är alltid roligt att servera denna risgrynsgröt till gäster som kommer över. De flesta har minnen av risgrynsgröt från barndomen, från vinterluncherna i grundskolan, eller från tidiga morgonstunder under julledigheten.
Jag skulle säga att detta krämiga recept på risgrynsgröt drar lite åt “rice-pudding”-hållet. Rice pudding är en rätt som i många länder är en god efterrätt, där de äter den med sylt som en risifrutti. Detta kan man göra med detta recept, men många älskar ju att äta risgrynsgröt med socker, kanel och mjölk också! Valet är ditt med detta recept!
Receptet – Så gör du:
Risgrynsgröt i crockpot
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 1 l mjölk
- 1,25 dl strösocker
- 1,25 dl långkornigt vitt ris
- 1 msk margarin eller smör
- 1 st ägg
- 2 msk mjölk
- ½ tsk vaniljextrakt
- ½ tsk mandelextrakt
- ½ tsk salt
Instruktioner
- Rör 1 liter mjölk, strösocker och långkornigt vitt ris tillsammans i en crockpot tills sockret löser sig; tillsätt margarin (eller smör).
- Koka på hög värme i din crockpot i 2,5 timme.
- Vispa ihop ägg, 2 msk mjölk, vaniljextrakt, mandelextrakt och salt i en skål.
- Tempera ägget genom att ta en liten mängd av den varma risblandningen och ha ner i äggblandningen, för att försiktigt värma ägget utan att koka det. Rör sedan ner äggblandningen i riset i crockpotten.
- Fortsätt tillaga på hög effekt tills risgrynsgröten är krämig (cirka 15 minuter till).
- Överför risgrynsgröten till en ugnsform i glas, täck med plastfolie och lämna två hörn öppna för att ventilera, och låt kallna tills den är helt kyld, minst 1 timme.
- Servera!