I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på risgratäng med kassler!
Denna klassiska risgratäng med kassler är en värmande, mättande och tröstande rätt som passar perfekt till vardags och till lugna, lediga dagar! En klassiker som alltid funkar helt enkelt!
En risgratäng med kassler är en tidlös klassiker som alla uppskattar. Det är en rätt som går enkelt att göra och som har allt man önskar. Gott, luftigt ris, rökig kassler och krämig sås, där det hela är toppat med ost.
Risgratängen tillagas i ugnen på cirka 20-25 minuter vilket ger tid till att duka bordet och eventuellt förbereda en sallad. Riktigt praktiskt!
Receptet – Så gör du:
Risgratäng med kassler
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 3 dl ris
- 600 g kassler
- 1 st purjolök
- 3 dl vispgrädde
- 0,5 dl chilisås
- 1 dl majonnäs
- 1,5 dl riven ost
Instruktioner
- Sätt riset på kokning och när det börjar koka, sätt ugnen på 225°C. Under tiden riset kokar, skär purjolöken i skivor och kasslern i tärnade bitar.
- Häll av det färdigkokta riset och ha ner det i en ugnsform. Blanda med kasslern och purjolöken.
- Vispa grädde, chilisås och majonnäs i en skål så det blandas, och häll över risblandningen. Strö riven ost överst på risgratängen.
- Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter.
- Färdigt! Servera och njut av din risgratäng med kassler, och servera gärna med en härlig grönsallad!