Rice Krispies-tårta med chokladkräm – Recept

4.3/5 baserat på 6 betyg

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på rice krispies-tårta med chokladkräm!

En ljuvligt god, klassisk Rice Krispies-tårta med spröd margäng och en härlig chokladkräm. Rolig att göra och riktigt god till fikat eller alla möjliga tänkbara festligheter.

Vill man så kan man göra rice krispies-marängbottnarna någon dag innan resten av tårtan. Detta är en tårta som tveklöst imponerar på alla som får smaka på den!

Kort sagt så älskar jag denna rice krispies-tårta med chokladkräm! Den är riktigt värd att göra tycker jag. Testa gärna receptet nedan för en klassisk långpanna cirka 30×40 cm!

Rice krispies-tårta med chokladkräm

Receptet – Så gör du:

Rice Krispies-tårta med chokladkräm

4.3/5 baserat på 6 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

En ljuvligt god, klassisk Rice Krispies-tårta med spröd margäng och en härlig chokladkräm. Rolig att göra och riktigt god till fikat eller alla möjliga tänkbara festligheter.
Förberedelser 25 minuter
Tillagning 35 minuter
Totalt 1 timme
Portioner 1 tårta

Ingredienser
 

Rice Krispies-maräng

  • 3 st äggvitor
  • 3 dl Rice Krispies
  • 2,5 dl strösocker

Chokladkrämen

  • 1 dl vatten
  • 1 st äggula
  • 60 g mörk choklad
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 dl florsocker
  • 50 g smör

Topping

  • 50 g mörk choklad
  • 2 dl vispgrädde

Instruktioner

Rice Krispies-maräng

  • Sätt ugnen på 150°C.
  • I en skål eller bunke, vispa till äggvitorna så de blir ett hårt skum, gärna med elvisp.
  • Tillsätt sockret samtidigt som du vispar vidare tills du får en blank blandning, minst 5 minuter.
  • Blanda försiktigt i Rice Krispies.
  • Klä en långpanna (30×40 cm) med bakplåtspapper som smörjs med smör. Bred ut marängen jämnt i långpannan.
  • Grädda i mitten av ugnen på 150°C i 30-35 minuter, tills det släpper från pappret.
  • Ta ut ur ugnen och låt svalna, och dela marängen i två lika stora delar.

Chokladkrämen

  • Tillsätt vatten och vetemjöl i en kastrull på spisvärme och vispa till en fyllig smet.
  • Ta bort från värmen tillsätt choklad och smör. Rör om tills att smöret och chokladen har smält helt.
  • Tillsätt äggula och florsocker, och vispa så chokladkrämen är jämn och enhetlig.

Sätta ihop och garnera

  • På den ena maränghalvan, bred på chokladkrämen. Ovanpå chokladkrämen, toppa med vispad vispgrädde, och lägg sedan på den andra maränghalvan.
  • Smält den mörka chokladen till garneringen via ett vattenbad eller en skål i mikrovågsugn.
  • Ringla chokladen över marängen.
  • Färdigt! Ställ in i kylen lite kort innan servering.
  • Njut av din rice krispies-tårta med chokladkräm!
Måltid Efterrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Rice Krispies-tårta med chokladkräm

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar