I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på revbensspjäll sous vide!
Dessa möra och saftiga revbensspjäll sous vide blir fantastiskt bra varje gång, med en god, rökig marinad och läckra smaker överlag!
Med revbensspjäll sous vide är man mer garanterad ett perfekt resultat varje gång, då det är en enkel tillagningsmetod att styra över. Dessa revbensspjällen blir lätt knapriga till det yttre, med fyllig marinad och en konsistens som är mör men ändå köttig.
Jag brukar göra revbensspjäll enligt två olika sätt, vilket jag antecknat nedan. Det ena sättet ger mer klassiska revbensspjäll, medan det andra sättet ger mer saftiga, mer mjuka revbensspjäll!
Sous vide-temperatur / tid | Tillagning |
74°C / 12 timmar | Klassisk |
63°C / 36 timmar | Riktigt saftiga |
Receptet – Så gör du:
Revbensspjäll sous vide
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 1 st revbensspjäll
- BBQ-rub (kryddmix)
- BBQ-sås
Instruktioner
- Ta bort den vita, papperslika hinnan på baksidan av revbenen, använd en pappershandduk eller kökshandduk för att ta tag i det och dra bort det i ett stycke.
- Dela varje revbensspjäll i två till tre delar, genom att skära igenom köttet mellan revbenen.
- Gnid in revbenen generöst på alla sidor med din BBQ-rub (kryddblandningen).
- Placera enskilda portioner av revbensspjäll i vakuumpåsar. Häll på lite BBQ-sås över båda sidorna på revbensspjället.
- Vakuumförsegla påsarna.
- När du är redo att laga: Ställ in din sous vide-maskin på 63°C för extra saftiga revben eller 74°C för mer klassiska revben.
- Lägg revbensspjällen i vattenbadet och täck över badet med ett lock eller aluminiumfolie. Tillaga i 36 timmar vid 63°C eller 12 timmar vid 74°C.
- Överför färdiglagade revbenspjäll till en stor skål med vatten fylld med is för att kyla ordentligt.
- Ta ut revbensspjällen från vakuumpåsarna och torka försiktigt av dem med hushållspapper. Gnid in med 3 matskedar till av BBQ-rub (kryddmix). Förvärm ugnen till 150°C. Fördela revbensspjällen jämnt på ett galler, med köttsidan uppåt. In i ugnen i cirka 30 minuter i mitten av ugnen.
- Färdigt! Njut av dina revbensspjäll sous vide!
Lysande resultat. Tackar
Vi körde på 70 grader i ca 24 timmar. Sjukt mört och gott. Körde inte bbq utan gjorde det enkelt med vitpeppar och salt. Lite honung när det var ca 10 minuter kvar. Väldigt bra resultat
Vad roligt att höra att det blev så bra!
Jag personligen gillar verkligen resultatet av detta recept. Att tillaga det hela sous vide gjorde det väldigt enkelt att förbereda ribsen i förväg till julen. De får även liten fin yta med detta recept. Riktigt enkelt, riktigt gott!
Körde i 12 timmar på 74-grader, hur bra som helst. Detta blev magiskt bra, tack!!