Regnbåge i ugn – Recept

4.5/5 baserat på 13 betyg

Här kommer ett riktigt bra och trevligt recept på regnbåge i ugn!

Regnbåge i ugn blir så otroligt gott och skinnet faller av köttet som blir riktigt saftigt och fint. Njut gärna av din regnbåde i ugn med en god sås och kokt, gärna pressad potatis, och gärna en god sallad eller kokta ärtor!

Regnbåge i ugn utan att fisken måste lindas in i folie. Se till att fisken är rensad, klicka lite smör på insidan, krydda, och sätt in i ugnen i en smörad form. Under tiden får man tid att förbereda tillbehör.

När regnbågen är färdig faller skinnet av köttet vid beröring. Superpraktiskt och resultatet blir så otroligt fint!

Jag tycker alltid man känner sig belåten efter detta recept på regnbåge i ugn. Både smidigt att tillaga och gott att avnjuta på tallriken. Receptet hittar ni här nedan och jag hoppas ni får en trevlig måltid!

Regnbåge i ugn

Receptet – Så gör du:

Regnbåge i ugn

4.5/5 baserat på 13 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Ett riktigt bra och trevligt recept på regnbåge i ugn! Regnbåge i ugn blir så otroligt gott och skinnet faller av köttet som blir riktigt saftigt och fint. Njut gärna av din regnbåde i ugn med en god sås och kokt, gärna pressad potatis, och gärna en god sallad eller kokta ärtor!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 30 minuter
Totalt 35 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 1 kg regnbågslax, rensad (samt tinad om tidigare fryst)
  • 2 msk smör
  • ½ tsk nymalen svartpeppar
  • ½ tsk salt
  • 2 tsk dill

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200°C.
  • Skölj fisken och klicka smöret på insidan. Krydda insidan med salt, peppar och dill.
  • Smörj en ugnsform och lägg fisken i. Krydda lite extra dill och nymalen peppar över.
  • Tillaga regnbågen i mitten av ugnen vid 200°C i cirka 30 min. Skinnet lossnar lätt från köttet.
  • Ta ut ur ugnen och låt vila lite innan servering.
  • Färdigt! Njut av din regnbåde i ugn med en god sås och kokt, gärna pressad potatis, och gärna en god sallad eller kokta ärtor!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Regnbåge i ugn

1 kommentar

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar