I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på rårörd rabarbersaft!
Gör detta enkla recept på rårörd rabarbersaft som är frisk och god. Perfekt för en varm sommardag, uppskattas av barn och vuxna i alla åldrar!
Rårörd rabarbersaft är en klassiker som uppskattas för sin friska smak. Det är en ypperlig törstläckare för varma sommardagar, när man vill ha något riktigt gott. Rårörd rabarbersaft är ett fint sätt att ta tillvara på rabarber.
För extra lång hållbarhet så vill jag slå ett slag för att saften faktiskt kan frysas in utan problem. På så sätt kan man även njuta av den även senare in på året.
Som vanligt med flaskor och burkar så vill jag också tipsa om att man steriliserar flaskorna man använder. Detta ser till att de är sterilt rena, vilket förbättrar både hållbarheten och smaken på sikt. Här är min guide till hur man steriliserar flaskor och burkar!
I övrigt är detta recept härligt enkelt i sitt utförande och i sina ingredienser, och jag hoppas att ni gillar det!
Receptet – Så gör du:
Rårörd rabarbersaft
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 1,5 kg skivade rabarber
- 2 st skivade ekologiska citroner
- 2 liter vatten
- 25 g vinsyra
Instruktioner
- Tillsätt alla ingredienser till en stor bunke, sist vattnet, så det täcker alla rabarberbitarna. Låt stå övertäckt i kylen i 2-3 dagar.
- Sila av bitarna. Rör i strösocker efter smak. Det kan gå åt cirka 1 kg strösocker.
- Rör om tills att strösockret har löst upp sig. Häll upp på flaskor som förvaras i kylen, eller frys in saften för längre hållbarhet.
- Njut av din rårörda rabarbersaft!