Rårakor i ugn – Recept

4.7/5 baserat på 3 betyg

I denna artikel delar jag med mig av ett gott recept på rårakor i ugn!

Dessa rårakor görs i en ugnsform i ett enda lager, och delas sedan upp i portionsbitar efter att de har tillagats i ugnen. Med denna metod för rårakor tillagade i ugnen gör man rårakor mer passivt, då man undviker du den traditionella stekpannan och den krävande vändningen i pannan.

Denna smakrika och mångsidiga rätt blir ett enastående tillägg till din middag, brunch eller ens som en läcker aptitretare. Den jämnt fördelade potatis- och lökblandningen skapar en perfekt balans mellan krämig och krispig konsistens i varje tugga!

Man kan även experimentera med olika smaksättningar genom att tillsätta örter, kryddor eller till och med finriven ost i smeten innan gräddningen.

Jättegoda med klassiska tillbehör såsom stekt fläsk och lingonsylt för en huvudrätt, eller gräddfil, finhackad rödlök och dill, och rom!

Med en kort tillagningstid på endast 35 minuter passar dessa rårakor utmärkt för stressiga vardagar när du vill servera något som är både snabbt och läckert. Perfekt för familjekvällar eller när du snabbt vill ha rårakor!

Testa gärna receptet nedan, och låt ugnen göra jobbet. Jag njuter av dessa välsmakande rårakor varje gång! Smaklig måltid!

Rårakor i ugn

Receptet – Så gör du:

Rårakor i ugn

4.7/5 baserat på 3 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Upplev krispiga och läckra rårakor tillagade i ugn, vilka är både goda och enkla att göra!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 25 minuter
Totalt 35 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 8 st medelstora potatisar
  • 1 st gul lök
  • 2 st ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • Matolja eller smör till smörjning av formen

Instruktioner

  • Skala potatisarna och löken. Riv potatisarna grovt på ett rivjärn och hacka löken fint.
  • Sätt ugnen på 200°C.
  • Lägg de rivna potatisarna och löken i en ren kökshandduk eller en ostduk. Pressa ut så mycket vätska som möjligt genom att vrida duken över en skål.
  • I en stor skål, blanda de rivna potatisarna och löken med ägg, vetemjöl, salt och svartpeppar. Blanda väl tills allt är ordentligt kombinerat.
  • Smörj en ugnssäker form med olja eller smör för att förhindra att rårakorna fastnar.
  • Häll i potatisblandningen i formen och jämna till ytan.
  • Placera formen i den förvärmda ugnen och grädda rårakorna i cirka 25-30 minuter, eller tills de är gyllenbruna och krispiga.
  • Färdigt! Ta ut formen från ugnen och låt rårakorna svalna något innan du skär dem i portionsbitar.
Måltid Huvudrätt, Tilltugg
Kök Svenskt
Nyckelord Rårakor i ugn

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar