I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på räkomelett i ugn!
Denna räkomelett i ugn förgyller vilket tillfälle som helst. En ljuvlig ugnsomelett som serveras med en krämig räkstuvning med smak av dill. Enkel och snabb att göra men med friska och härliga smaker.
Smakkombinationerna i denna räkomelett i ugn är SÅ perfekta. Räkor och dill i en krämig räkstuvning ovanpå en färsk ugnsomelett, kan det bli godare? Denna räkomelett i ugn är en absolut favorit och blir alltid bra!
Jag gillar verkligen denna räkomelett och kan varmt rekommendera den. Den är helt klart värd att göra när man vill ha något riktigt gott!
Receptet – Så gör du:
Räkomelett i ugn
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
Ugnsomeletten
- 6 st ägg
- 2,25 dl mjölk
- 1 tsk salt
Räkstuvningen
- 2 st schalottenlökar
- 1,5 msk smör
- 2,5 dl vispgrädde
- 3 tsk majsstärkelse
- 600 g räkor i lake
- 1 kruka dill
- salt och peppar efter smak
- cayennepeppar efter smak
Instruktioner
Ugnsomeletten
- Förvärm ugnen till 200°C.
- I en skål, vispa ägg, mjölk och salt till en smet.
- Tillsätt smeten till en ugnsform.
- Grädda ugnsomeletten i mitten av ugnen i cirka 20 minuter. Under tiden, fortsätt med räkstuvningen.
Räkstuvningen
- Skala och hacka schalottenlöken, och fräs den sedan mjuk i smöret i en stekpanna.
- Rör ihop majsstärkelsen och vispgrädden och tillsätt sedan till löken i pannan.
- Låt stuvningen sjuda under omrörning i några minuter så den tjocknar en aning. Under tiden, häll av dina räkor och hacka hälften av dillen. Tillsätt ner i pannan.
- När allt är varmt, smaka av med salt, peppar och cayennepeppar.
- Toppa den färdiga ugnsomeletten med räkstuvningen.
- Servera. Njut av din räkomelett i ugn!
Jättegott men 20 minuter i ugnen räcker inte för omeletten
Lättlagad och mycket god. Tillsatte lite vitt vin i stuvningen och det blev riktigt bra.