Räkomelett i ugn – Recept

4.8/5 baserat på 6 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på räkomelett i ugn!

Denna räkomelett i ugn förgyller vilket tillfälle som helst. En ljuvlig ugnsomelett som serveras med en krämig räkstuvning med smak av dill. Enkel och snabb att göra men med friska och härliga smaker.

Smakkombinationerna i denna räkomelett i ugn är SÅ perfekta. Räkor och dill i en krämig räkstuvning ovanpå en färsk ugnsomelett, kan det bli godare? Denna räkomelett i ugn är en absolut favorit och blir alltid bra!

Jag gillar verkligen denna räkomelett och kan varmt rekommendera den. Den är helt klart värd att göra när man vill ha något riktigt gott!

Räkomelett i ugn

Receptet – Så gör du:

Räkomelett i ugn

4.8/5 baserat på 6 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Denna räkomelett i ugn förgyller vilket tillfälle som helst. En ljuvlig ugnsomelett som serveras med en krämig räkstuvning med smak av dill. Enkel och snabb att göra men med friska och härliga smaker.
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 20 minuter
Totalt 25 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

Ugnsomeletten

  • 6 st ägg
  • 2,25 dl mjölk
  • 1 tsk salt

Räkstuvningen

  • 2 st schalottenlökar
  • 1,5 msk smör
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 3 tsk majsstärkelse
  • 600 g räkor i lake
  • 1 kruka dill
  • salt och peppar efter smak
  • cayennepeppar efter smak

Instruktioner

Ugnsomeletten

  • Förvärm ugnen till 200°C.
  • I en skål, vispa ägg, mjölk och salt till en smet.
  • Tillsätt smeten till en ugnsform.
  • Grädda ugnsomeletten i mitten av ugnen i cirka 20 minuter. Under tiden, fortsätt med räkstuvningen.

Räkstuvningen

  • Skala och hacka schalottenlöken, och fräs den sedan mjuk i smöret i en stekpanna.
  • Rör ihop majsstärkelsen och vispgrädden och tillsätt sedan till löken i pannan.
  • Låt stuvningen sjuda under omrörning i några minuter så den tjocknar en aning. Under tiden, häll av dina räkor och hacka hälften av dillen. Tillsätt ner i pannan.
  • När allt är varmt, smaka av med salt, peppar och cayennepeppar.
  • Toppa den färdiga ugnsomeletten med räkstuvningen.
  • Servera. Njut av din räkomelett i ugn!
Måltid Huvudrätt
Kök Svenskt
Nyckelord Räkomelett i ugn

2 Kommentarer

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar