I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på rågmjölsgröt!
Rågmjölsgröt är en klassisk gröt som går snabbt att göra, och som med fördel serveras tillsammans med riktigt kall mjölk och en god lingonsylt!
Denna gröt är både rustik och mättande, perfekt som frukost eller mellanmål. Detta är en gröt som fallit lite i glömska, eftersom den görs så sällan trots hur god den är! Låt oss alla göra en insats och ta tillbaka rågmjölsgröten till köksborden på nytt!
Förutom lingonsylt så är goda tillbehör förutom mjölk också äppelmos, och pumpafrön är också ett himmelskt tillbehör till rågmjölsgröten.
Jag kommer ihåg att min mamma ofta gjorde rågmjölsgröt till mig och min bror. Det är en gröt som väcker minnen och som jag ofta äter på söndagar till frukost.
Detta är en enkel men oj så god gröt, som dessutom bara kräver tre stycken ingredienser med detta tidlösa recept.
Receptet – Så gör du:
Rågmjölsgröt
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 2,5 dl vatten
- 0,5 krm till 1 krm salt
- 0,8 dl grovt rågmjöl
Instruktioner
- Tillsätt vattnet och saltet till en kastrull på låg värme på spisen. Tillsätt sedan mjölet lite i taget. Låt rågmjölsgröten koka på låg värme i 7-10 minuter. Vispa eller rör om ofta.
- Ta bort från värmen. Servera med kall mjölk och gärna lingonsylt!