I denna artikel ger jag mitt bästa recept på raggmunk utan ägg!
Denna raggmunk utan ägg utgör den perfekta måltiden när som helst på dagen. Ja, du kan servera dem till frukost, brunch, lunch eller middag! De är så mångsidiga och otroligt läckra!
Stora såväl som små älskar dessa raggmunkar utan ägg. Även de mest kräsna ätare kommer knappast att motstå dem. För att se till så att raggmunkarna hålls äggfria så är en skillnad man kommer märka att de blir lite mindre än vanliga raggmunkar, så att de håller ihop bättre! Smaken är det inget fel på!
Servera gärna med fläsk och lingonsylt. Ett tips om man gillar sina raggmunkar med fläsk är att steka raggmunkarna i samma panna som man stekte fläsket, för att se till att raggmunkarna får smak av fläskfettet.
Kort sagt älskar jag dessa raggmunkar utan ägg och tycker de är otroligt goda, samt enkla att göra!
Receptet – Så gör du:
Raggmunk utan ägg
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 1 kg potatis, strimlad
- 1 st gul lök
- 1 dl vetemjöl
- 1 msk malda linfrön + 3 msk vatten
- 1 tsk salt
- ½ tsk nymalen svartpeppar
- eventuellt rapsolja eller solrosolja till stekning
Instruktioner
- I ett glas, blanda 1 msk malda linfrön med 3 msk vatten. Riv under tiden potatis och lök på den grova sidan av rivjärnet. Efter det, krama ut överflödig vätska ur löken och potatisen över en finmaskig sil med rena händer. För att uppnå den perfekta krispigheten måste potatis-lökblandningen vara så torr som möjligt.
- Blanda alla ingredienser i en stor skål, förutom oljan, tills allt är väl blandet.
- Om du ska äta fläsk till, stek gärna fläsket nu så raggmunkarna kan stekas i det överblivna fettet. Annars, använd rapsolja eller solrosolja till stekningen i kommande steg.
- Skopa 0,5 dl av raggmunkssmeten åt gången, och forma raggmunkar med händerna, eller lägg dem bara direkt i den uppvärmda stekpannan och platta till något med en spatel eller gaffel.
- Sätt värmen på medelhög. Stek varje sida i cirka 5 minuter eller tills de är gyllenbruna på båda sidor. Jag gör 4 åt gången.
- Efter stekning, lägg färdiga raggmunkar på en tallrik klädd med hushållspapper.
- Vårt favoritsätt att njuta av dem är direkt från stekpannan med fläsk och lingonsylt, medan de fortfarande är varma och krispiga, men detta är bara ett tips! Förvara eventuella rester i kylen i upp till 3 dagar eller frys in i en frysvänlig behållare i upp till 1 månad.
Mycket bättre raggmunkar utan ägg! Så här ska jag göra varje gång framöver!