I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på rabarberkräm utan potatismjöl!
Inget potatismjöl, inga problem! Detta recept på rabarberkräm görs utan potatismjöl eller annan stärkelse, och resulterar i en riktigt bra rabarberkräm med god konsistens.
Här är ett riktigt gott recept på rabarberkräm utan potatismjöl eller annan stärkelse. Enkelt, snabbt, och riktigt gott såklart!
Jag gjorde alldeles nyligen detta recept för att jag inte hade potatismjöl hemma, och rekommenderar det med glädje, för jag tycker det blev riktigt härligt.
Vaniljpulver lade jag till som ingrediens för jag tycker det ger en liten god smaknyans, men det är valfritt i receptet.
Servera gärna din rabarberkräm med vispgrädde eller mjölk och njut! Rabarber och vanilj funkar annars väldigt bra ihop, så testa gärna krämen med vaniljklass, för en mindre klassisk servering som ändå är riktigt god!
Jag hoppas detta recept kommer till användning och att ni ska tycka om det lika mycket som vi gör här hemma hos oss! Förvara eventuella rester i kylen, i exempelvis en burk med lock, för att hålla det lufttätt!
Receptet – Så gör du:
Rabarberkräm utan potatismjöl
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetUtrustning
Ingredienser
- 500 g rabarber
- 1,5 dl sötning (strösocker eller sötningsmedel)
- 1 tsk vaniljpulver (valfritt)
- 2,5 dl vatten
Instruktioner
- Med en kniv, avlägsna rabarberns båda ändar och det yttersta skalet. Skär i centimeterstora bitar och lägg i en stor kastrull.
- Med locket på, koka upp rabarberbitarnna med vattnet på medelhög värme och låt koka tills att rabarberbitarna har blivit mjuka och krämiga.
- Häll i sötning, smaka av tills en god smak har uppnåtts. Tillsätt eventuellt vaniljpulver. Låt koka i ytterligare några minuter och ta sedan av värmen.
- Njut av din rabarberkräm!