I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på rabarberchutney med curry!
Här är en ljuvligt god rabarberchutney med curry som är ljuvligt god till exempelvis en ostbricka, en charkbricka, eller grillat kött.
Denna rabarberchutney med curry har en riktigt fin balans i smaken som passar bra till exempelvis en ostbricka eller charkbricka, eller helt enkelt med grillat kött. Det söta och det kryddiga blir en riktigt fin mix.
Kort sagt så älskar jag denna rabarberchutney med curry och tycker den är riktigt värd att göra. Testa gärna receptet nedan!
Ingredienser (2 små burkar rabarberchutney med curry)
- 500 g hackad rabarber
- 1 msk currypulver
- 250 g hackad gul lök
- 1 skalat, rivet äpple
- 1/2 bit riven ingefära
- 2,5 dl strösocker
- 2,5 dl äppelcidervinäger
Instruktioner
- I en stor kastrull på medelhög värme, tillsätt rabarber, lök, äpple, ingefära, currypulver och äppelcidervinäger och rör om, för att sedan låta koka i 15 minuter.
- Sänk värmen till låg och tillsätt strösocker. Låt sjuda i 2 timmar under omrörning då och då och för sedan över till steriliserade burkar.

Rabarberchutney med curry
Ingredienser
- 500 g hackad rabarber
- 1 msk currypulver
- 250 g hackad gul lök
- 1 st skalat, rivet äpple
- ½ st bit riven ingefära
- 2,5 dl strösocker
- 2,5 dl äppelcidervinäger
Instruktioner
- I en stor kastrull på medelhög värme, tillsätt rabarber, lök, äpple, ingefära, currypulver och äppelcidervinäger och rör om, för att sedan låta koka i 15 minuter.
- Sänk värmen till låg och tillsätt strösocker. Låt sjuda i 2 timmar under omrörning då och då och för sedan över till steriliserade burkar.