I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på punschglass utan glassmaskin!
Gör denna lena och härliga punschglass utan någon glassmaskin! Punschglassen får en supergod och behaglig punschsmak!
Denna punschglass är enkel att göra och är en riktigt härlig dessert att servera till sig själv eller till gäster. Den imponerar på alla som får smaka och har en trevlig punschsmak som man verkligen uppskattar!
Servera som den är i en skål, eller med tillbehör som exempelvis chokladsås, eller varför inte servera den tillsammans med en god chokladkaka? Glassen går givetvis att förvara i frysen efter tillagning.
Kort sagt så älskar jag verkligen smaken på denna punschglass och tycker den är riktigt värd att göra. Testa gärna receptet nedan!
Receptet – Så gör du:
Punschglass utan glassmaskin
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 6 st äggulor
- 1,5 dl strösocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 6 dl vispgrädde
- 0,5 dl punsch
Instruktioner
- Separera äggulor och äggvitor vid knäckning av äggen. Det är äggulorna vi kommer använda i receptet, men äggvitorna kan användas till att vispa upp maränger, så släng dem inte!
- Vispa äggulorna med strösockret och vaniljsockret tills ett ljust, fluffigt skum bildats. Använd helst elvisp då det är enklast. Tillsätt punschen och vispa in den i blandningen.
- I en separat skål, vispa grädden till styva toppar. Vänd ner i äggblandningen och rör om.
- För över till en låda som kan förseglas och ställ in i frysen, i minst 6 timmar. Efter första två timmarna, ta ut lådan och rör om hastigt. Efter två timmar till, rör om på nytt. Rör om vidare varje två timmar om glassen kräver mer tid för stelning.
- Nu är punschglassen färdig att avnjutas! Trevlig dessert, förvara rester i frysen!