I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på proteinpannkaka. Dessa proteinpannkakor är superenkla att göra och är utan raffinerade spannmål eller raffinerat socker. I stort sett bara mjöl, banan, ägg, och proteinpulver!
- Utan proteinpulvret (vars innehåll varierar) så är proteinet per pannkaka är ungefär 4,5 gram, vilket jag tycker är bra! Kalorierna per proteinpannkaka är ungefär 80 kcal.
När jag tränade som hårdast så gjorde jag dessa proteinpannkakor typ 3 gånger i veckan och frös in dem. De är också ett bra mellanmål som innehåller bra saker!
Dessa proteinpannkakor görs i en mixer utan raffinerade spannmål, inget raffinerat socker och massor av hälsosamma proteiner.
Jag toppar dem gärna med jordnötssmör och lite lönnsirap.
Om pannkakorna faller sönder kan du behöva höja värmen. Du kan också lägga till mer eller mindre lin för att få konsistensen precis som den passar dig!
Receptet – Så gör du:
Proteinpannkaka
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetUtrustning
Ingredienser
- 150 g havregryn
- 1 st banan
- 2 st ägg
- 120 g äggvita (utöver dina två ägg)
- 4 msk bakpulver
- en nypa salt
- en nypa kanel
- 1-2 skopor proteinpulver
- 2 msk linfrömjöl
Instruktioner
- Kör allt genom mixern på medel låg hastighet tills det är mycket väl blandat.
- Värm en stekpanna (gärna nonstickpanna) till medelhög värme.
- Tillsätt smeten i små cirklar – ca en halv deciliter per pannkaka.
- Strö över blåbär om du vill.
- När kanterna börjar se torra ut (efter 2-3 minuter), vänd och tillaga ytterligare en minut eller två på andra sidan.
- För gradvis över till tallrik tills att all smet är använd.
- Toppa med allt du gillar! Jag gillar att toppa med sirap och jordnötssmör!