I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på proteinmuffins med vaniljsmak!
Dessa proteinmuffins är de bästa proteinmuffinsen med vaniljsmak som jag har stött på. De är otroligt lätta, fluffiga och goda. Speciellt med tanke på att varje muffins har 10 gram protein och bara 5 gram kolhydrater!
Receptet rekommenderas göras med ett proteinpulver som har smak av vanilj eller kanelsocker. Jag kommer också att gå igenom resten av receptet och ingrediensanteckningarna nedan!
Proteinpulvret jag använder i mina recept är en blandning av vassle och kasein. Om du använder ett proteinpulver som endast innehåller vassle eller något liknande, kan du behöva lägga till mer proteinpulver, mjöl eller minska de våta ingredienserna lite.
Att baka med proteinpulver är i regel lite knepigt, så bedöm din smet och gör eventuella modifieringar utefter vad du anser passar med ditt proteinpulver. Är smeten väldigt rinnig, så kan man exempelvis tillsätta mer torra ingredienser eller mindre våta ingredienser.
Tänk på att olika muffinsformar kan påverka gräddningstiden. När du kan sticka ner en tandpetare i en muffins, och den kommer ut ren och degfri, då är dina proteinmuffins klara!
Jag har en ingrediens i synnerhet som ger lite sötma men som man aldrig kommer kunna gissa ingår i receptet baserat på smaken, och det är äppelmos. Jag tycker det ger ett bra tillskott till proteinmuffinsens vanilj- och kanelsmak.
Om du fördubblar receptet kan baktiden behöva förlängas något!
Receptet – Så gör du:
Proteinmuffins med vaniljsmak
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 0,5 dl (30 g) vanligt mjöl
- 2 skopor (60 g) proteinpulver (vanilj)
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk mald kanel
- 0,5 dl (50 g) farinsocker
- 1 st ägg
- 75 g lätt smör
- 0,5 dl osötat äppelmos
- 1 tsk vaniljextrakt
Instruktioner
- Värm en ugn till 180 grader Celsius och placera 6 muffinsformar på en plåt. (Du kan också använda en bakplåt med muffinspapper.)
- Vispa eller blanda ägg, smör, äppelmos, vanilj och farinsocker tills det är slätt. (Jag använder en stavmixer på medelhastighet i 20-30 sekunder.)
- Blanda proteinpulvret, mjölet, bakpulvret och 1 tsk mald kanel i en separat skål. Vänd ner de torra ingredienserna i äggblandningen.
- Överför muffinssmeten till muffinsformarna och strö över strösockret och resterande malen kanel.
- Grädda i 18-20 minuter eller tills en tandpetare kommer ut ren. Njut!