Pozole med kyckling – Recept

Inga betyg ännu.

I denna artikel vill jag dela med mig av ett riktigt bra recept på pozole med kyckling!

Pozole är en traditionell mexikansk rätt med rötter som sträcker sig långt tillbaka i historien. Ursprungligen anses pozole vara en ceremoniell maträtt som tillagades av de forntida aztekerna.

Rätten har en speciell betydelse i mexikansk kultur och serveras ofta vid firandet av speciella tillfällen, som självständighetsdagen eller familjehögtider.

Pozole är en rätt som är rätt enkel att laga, men som likväl är full av smak och textur. Den serveras traditionellt med olika garnityr som ger en extra dimension till upplevelsen.

Vid servering av pozole med kyckling kan du överväga att lägga till följande tillbehör på bordet: tunt skivade rädisor, färsk koriander, skivad rödlök, strimlad vitkål, skivad avokado, limeklyftor och chilipeppar. Dessa tillbehör kan anpassas efter smak och preferens, och varje person kan anpassa sin tallrik utefter sina egna smaklökar.

Om du har några rester av pozole kan du förvara dem i en lufttät behållare i kylskåpet. Pozole kan hålla sig bra i kylskåpet i upp till 3-4 dagar. Vid uppvärmning av rester, se till att värma soppan noggrant tills den är genomvarm för att säkerställa livsmedelssäkerheten.

Låt de autentiska smakerna och kryddor föra dig till Mexiko i varje tugga. Upplev en unik och njutbar kulinarisk resa med denna pozole med kyckling! Här kommer receptet!

Pozole med kyckling

Receptet – Så gör du:

Pozole med kyckling

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Upplev en smakrik och hjärtlig mexikansk favorit! Denna pozole med kyckling är en fyllig och kryddig soppa som kommer att förgylla din måltid!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 35 minuter
Totalt 45 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 500 g kycklingbröstfilé skuren i bitar
  • 2 st majsbröd (tortillas, skurna i strimlor)
  • 1 st gul lök (hackad)
  • 3 st vitlöksklyftor hackade
  • 1 burk pozolemajs (sköljd och avrunnen, kan hittas i välsorterade mataffärer eller butiker med latinamerikanska produkter)
  • 1 burk krossade tomater (400 g)
  • 1 liter kycklingbuljong (eller 1 liter vatten med 2 st buljongtärningar)
  • 2 tsk torkad oregano
  • 1 tsk spiskummin
  • Salt och svartpeppar efter smak

Till servering

  • Strimlad vitkål
  • Färsk koriander valfritt
  • 1 st Rädisa, tunt skivad valfritt
  • Limeklyftor valfritt
  • Skivad röd lök valfritt
  • Chilipeppar valfritt
  • Nachochips valfritt

Instruktioner

  • Värm upp en stor gryta eller kastrull över medelvärme. Tillsätt lite olja och stek lök och vitlök tills de blir mjuka och genomskinliga.
  • Tillsätt kycklingbitarna och stek dem tills de är genomstekta och lätt brynta.
  • Tillsätt pozolemajs, krossade tomater, kycklingbuljong, oregano och spiskummin i grytan. Rör om väl och låt det koka upp.
  • Sänk värmen till låg och låt pozolen sjuda i cirka 30 minuter, eller tills smakerna har blandat sig väl och kycklingen är mör och saftig. Rör om då och då för att undvika att det bränner fast.
  • Smaka av med salt och svartpeppar efter behov.
  • Under tiden pozolen kokar, förbered tillbehören. Hacka färsk koriander, skiva limeklyftorna, strimla vitkålen, skiva rödlöken och skär eventuellt chilipeppar i tunna skivor.
  • När pozolen är klar, servera den i djupa tallrikar. Toppa varje portion med majsbrödstrimlor, färsk koriander, limeklyftor, strimlad vitkål, skivad rödlök och chilipeppar om så önskas.
  • Vid sidan av pozolen kan du även servera nachochips för att doppa eller strö över soppan om du önskar extra krispighet.
Måltid Huvudrätt
Kök Mexikanskt
Nyckelord Pozole, Pozole med kyckling

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar