Potatismos utan mjölk – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på potatismos utan mjölk!

Här är ett enkelt recept på potatismos utan mjölk eller smör, där vi istället använder olja för att enkelt och snabbt göra ett krämigt, lent, och smakrikt potatismos!

Ingen mjölk? Inga problem! Detta superenkla potatismos utan mjölk eller smör är det bästa sättet att servera ditt potatismos utan tillsats av mejeriprodukter eller någon form av mjölk!

Det här receptet är dessutom perfekt för veganer eller alla som är känsliga för mejeriprodukter, och det är lika gott som klassiskt potatismos!

Jag använder en god olivolja för att göra ett mjölkfritt potaitsmos de gånger jag ska bjuda någon som är känslig för mjölk, eller helt enkelt inte har mjölk hemma.

Jag älskar detta recept på potatismos och tycker det är så himla värt att göra!

Ingredienser (4 portioner potatismos utan mjölk)

 • 900 g potatis
 • 3 msk olivolja
 • salt och peppar

Instruktioner

 1. Tvätta, skala och skär potatisen i halvor.
 2. Placera potatisen i en stor kastrull och tillsätt tillräckligt med vatten för att täcka potatisen med ungefär en tum ovanför potatisen. Tillsätt en tesked salt i vattnet.
 3. Täck över med lock och låt koka upp, sänk sedan värmen och låt sjuda i 15 till 20 minuter (eller tills potatisen lätt kan brytas med en gaffel).
 4. Häll av (spara en liten mängd av vattnet om så önskas). Lägg avrunnen potatis i en skål.
 5. Tillsätt olivoljan och använd en stomp eller stavmixer, och krossa potatisen tills den går sönder och blir slät. Du kan lägga till en liten mängd av vattnet från kastrullen för att göra den mjukare.
 6. När potatisen är mosad till önskad konsistens smaka av med salt och peppar, servera och njut av ditt potatismos utan mjölk!
Potatismos utan mjölk

Potatismos utan mjölk

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på potatismos utan mjölk! Här är ett enkelt recept på potatismos utan mjölk eller smör, där vi istället använder olja för att enkelt och snabbt göra ett krämigt, lent, och smakrikt potatismos!
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Total tid 30 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
  

 • 900 g potatis
 • 3 msk olivolja
 • salt och peppar

Instruktioner

 • Tvätta, skala och skär potatisen i halvor.
 • Placera potatisen i en stor kastrull och tillsätt tillräckligt med vatten för att täcka potatisen med ungefär en tum ovanför potatisen. Tillsätt en tesked salt i vattnet.
 • Täck över med lock och låt koka upp, sänk sedan värmen och låt sjuda i 15 till 20 minuter (eller tills potatisen lätt kan brytas med en gaffel).
 • Häll av (spara en liten mängd av vattnet om så önskas). Lägg avrunnen potatis i en skål.
 • Tillsätt olivoljan och använd en stomp eller stavmixer, och krossa potatisen tills den går sönder och blir slät. Du kan lägga till en liten mängd av vattnet från kastrullen för att göra den mjukare.
 • När potatisen är mosad till önskad konsistens smaka av med salt och peppar, servera och njut av ditt potatismos utan mjölk!
Keyword Potatismos utan mjölk

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning