Potatiskakor med västerbottenost – Recept

5/5 baserat på 1 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på potatiskakor med västerbottenost!

Dessa ljuvligt goda potatiskakor med Västerbottenost är ljuvligt goda till exempelvis kött och rätter där man annars hade serverat potatisgratäng! Lyxiga och enkla att göra!

Dessa potatiskakor med västerbottenost är riktigt fina och fyllda med en perfekt kombination av västerbottenost, potatis, gul lök, och grädde. Om man undrar vad man ska servera till så tycker jag receptet är riktigt fint med rätter där man serverar potatisgratäng, tillsammans med exempelvis fläskfilé eller kassler.

Det är också härligt att prova på att variera sina receptvanor och servera potatis och västerbottenost på ett nytt vis med hjälp av detta recept.

Kort sagt så älskar jag detta recept på potatiskakor med västerbottenost och tycker de är riktigt trevliga! Testa gärna receptet nedan!

Potatiskakor med västerbottenost

Receptet - Så gör du:

Potatiskakor med västerbottenost

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Dessa ljuvligt goda potatiskakor med Västerbottenost är ljuvligt goda till exempelvis kött och rätter där man annars hade serverat potatisgratäng! Lyxiga och enkla att göra!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 20 minuter
Totalt 30 minuter
Portioner 12 portioner

Ingredienser
 

  • 10 st potatisar
  • 1 st gul lök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 st äggula
  • 100 g riven Västerbottensost
  • salt
  • peppar

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 225°C.
  • Skala och riv potatisen.
  • Skala och riv vitlöksklyftan.
  • Skala och grovriv den gula löken.
  • Blanda nu alla ingredienser i en bunke.
  • Smörj en muffinsform och fyll upp med potatisblandningen.
  • Grädda potatiskakorna i mitten av ugnen på 225°C i 20 minuter. Bakelserna ska bli lite lätt gyllene på topparna när de är klara.
  • Njut av dina potatiskakor med västerbottenost!
Måltid Huvudrätt, Tilltugg
Kök Svenskt
Nyckelord Potatiskakor med västerbottenost

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar