I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på potatiskaka i stekpanna!
Här är en riktigt god potatiskaka i stekpanna som innehåller allt det goda för att göra en utsökt potatiskaka. Trevlig och riktigt smakrik, samt snabb och enkel att tillaga.
Potatiskakan tycks ha sitt ursprung i Schweiz. Denna version på potatiskaka i stekpanna är riktigt härlig med ost och lök, som ger både krämighet och smak som går väldigt väl ihop med med den rivna potatisens krispighet.
Kort sagt älskar jag denna potatiskaka i stekpanna och kan starkt rekommendera receptet nedan. Så värt och enkelt att göra, och så gott! Testa gärna receptet med anvisningar här nedanför!
Receptet – Så gör du:
Potatiskaka i stekpanna
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 850 g potatis
- 1 st gul lök
- 2,5 dl riven ost
- 2 st ägg
- 1 nypa salt
- svartpeppar efter smak
Instruktioner
- Skala och hacka löken fint.
- Skala och riv potatisen i grova strimlor.
- Blanda riven potatis, hackad lök och riven ost i en större skål eller bunke. Krydda med en nypa salt och några drag nymalen svartpeppar.
- Tillsätt äggen och rör om så att allt blandas och blir enhetligt och fint.
- Tillsätt lite olivolja till en panna och tillsätt allt innehåll i skålen. Platta till kakan och sprid ut den så den blir kompaktare och täcker hela pannan. Hädanefter rör vi inte om i pannan, så kakan håller sig enhetlig. Stek i 10 minuter på medelhög värme.
- Nu är det dags att vända på potatiskakan. Detta görs enklast med en tallrik. Flytta smidigt över potatiskakan till en tallrik och vänd på den ner i pannan igen, så den andra sidan av potatiskakan steks i cirka 12 minuter.
- Gör ett litet smakprov för att kontrollera att potatiskakan verkligen är färdig. Är den inte det, fortsätt i pannan i några minuter till.
- Njut av din potatiskaka i stekpanna!