I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på potatisgratäng med kassler!
Potatisgratäng med kassler är en uppskattad klassiker som är snabb, enkel, och ljuvligt god! Gillas av alla!
Jag är fullständigt kär i detta recept! Denna potatisgratäng med kassler är ett perfekt recept för vardagar och även lugna helgdagar. Väldigt enkel att göra med goda basingredienser som passar väl ihop.
Det är en perfekt rätt om man vill äta potatisgratäng men vill göra den lite mer till en komplettare måltid. Resterna är dessutom perfekta till matlådor!
Servera gärna gratängen med en härlig grönsallad, som man kan förbereda under tiden som gratängen gräddas i ugnen!
Receptet – Så gör du:
Potatisgratäng med kassler
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 800 g potatis (7-8 st potatisar)
- 1 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 500 g kassler
- 2,5 dl grädde
- 0,5 dl mjölk
- 2 dl riven ost
- salt
- peppar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°C.
- Skala och skiva potatisen. Skala och finhacka löken och blanda med pressad vitlök. Tärna kasslern i små bitar.
- Varva potatis, lökblandning och kassler i en smord ugnsform.
- Häll grädde och mjölk över gratängen i ugnsformen och tillaga i ugnen i 30 minuter.
- Ta ut ur ugnen och toppa med riven ost. Ställ tillbaka in i ugnen och grädda i 10-15 minuter till, tills att potatisen är mjuk rakt igenom.
- Njut av din potatisgratäng med kassler. Servera gärna med en härlig grönsallad!