I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på potatisburgare!
Denna enkla potatisburgare med soltorkad tomat och basilika bakas tills den är knaprig för en hälsosam köttfri middag, som faktiskt också är vegansk. Ugnen gör det mesta av jobbet, vilket gör dessa potatisburgare väldigt enkla att göra!
Dessa potatisburgare är så fulla av smak att även de som äter kött ger tummen upp. Receptet är riktigt gott och otroligt enkelt att göra.
Ingredienserna för denna potatisburgare är dessutom ganska grundläggande – potatis, bönor, lök, vitlök, soltorkad tomat och basilika.
Ugnen ger den där krispiga, brynta burgaren som man vill ha, utan att torka ut potatisburgarna, vilket ger en fantastisk hamburgare.
Kort sagt så älskar jag detta recept på potatisburgare och tycker det är riktigt värt att göra. Testa gärna receptet nedan!
Receptet – Så gör du:
Potatisburgare
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 900 g potatis
- 1 msk olivolja
- ½ st gul lök, tärnad
- 2 st vitlöksklyftor, hackade
- 2,5 dl cannellinibönor, avrunna och sköljda
- 2 msk soltorkade tomater, finhackade
- 2 msk färsk basilika, finhackad (eller 2 tsk torkad)
- 2 tsk salt
- 1 tsk malen svartpeppar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°C.
- Skär potatisarna på hälften och lägg på en plåt med bakplåtspapper med platta sidan uppåt. Toppa med lite olivolja och grädda i mitten av ugnen på 40-45 minuter på 200°C, eller tills det är lätt att genomborra potatishalvorna med en gaffel.
- Ta ut potatisen från ugnen och låt svalna. Ta försiktigt bort skalen.
- Stek hackad lök och hackad vitlök i en stekpanna på medelvärme i olivolja tills de är mjuka, ca 6-8 minuter. Ta bort från värmen och ställ åt sidan.
- I en medelstor skål, krossa bönor och potatis med en potatisstöt, tillsätt sedan soltorkade tomater, basilika, lök/vitlöksblandning, salt och peppar.
- Forma 6 hamburgare av smeten och forma till biffar.
- Lägg biffarna på en lätt oljad, bakplåtspappersklädd plåt. Grädda i mitten av ugnen på 200°C i 10 minuter, vänd och grädda ytterligare 8 minuter.