I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på potatis- och jordärtskockspuré!
Här är ett riktigt härligt recept på potatis- och jordärtskockspuré, som är ljuvligt gott, enkelt, och snabbt att göra.
Potatis- och jordärtskockspuré är en maträtt som görs av potatis, jordärtskocka, mjölk, smör och kryddor. Puré är en klassisk maträtt som görs av mosade grönsaker eller potatis, och som har en len och krämig konsistens. I en potatis- och jordärtskockspuré blandar man potatis och jordärtskocka med mjölk, smör och kryddor, så att purén får en jämn och smakrik konsistens.
Potatis- och jordärtskockspuré görs genom att koka potatis och jordärtskocka tills de blir mjuka och lätt mjölkade. Sedan mosar eller mixar man potatis och jordärtskocka tillsammans med mjölk, smör och kryddor, så att purén blir len och krämig.
Denna potatis- och jordärtskockspuré serveras vanligtvis som ett tillbehör till kött, fisk eller grönsaker, men den kan också ätas som en egen maträtt tillsammans med en sallad eller en grönsaksröra. Generellt sett är potatis- och jordärtskockspuré en hälsosam och lättlagad maträtt som alltid går hem. Jag älskar denna potatis- och jordärtskockspuré, exempelvis med en fin bit kött och en härlig sås.
Kort sakt rekommenderar jag varmt detta recept på potatis- och jordärtskockspuré. Testa gärna med anvisningar nedan!
Receptet – Så gör du:
Potatis- och jordärtskockspuré
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 4 st potatisar
- 300 g jordärtskockor
- 2 msk smör
- 2 dl mjölk
- ½ tsk salt
Instruktioner
- Skala potatisen och jordärtskockorna och skär i bitar. Koka potatisen och jordärtskockorna var för sig i två kastruller i lättsaltat vatten så de blir mjuka. I kastrullen med jordärtskockorna, pressa ner lite saft från en citron så jordärtskockorna inte blir mörka under kokningen.
- Häll av vattnet och mosa med potatisstöt eller stavmixer. Rör ihop och tillsätt smör och mjölk.
- Smaka av kryddningen med salt och peppar.
- Njut av din potatis- och jordärtskockspuré!