I denna artikel ger jag mitt bästa recept på pizzadeg utan jäsning!
Lägg inte ner timmar på att göra en pizzadeg! Denna pizzadeg utan jäsning är allt man kan önska sig, och blir klar på bara 15 minuter!
Om du inte är bekant med jäst deg, men du är en pizzaälskare, då är det här receptet för dig! Deg som jäser kan ta tid och det är därför jag vill dela med mig av detta snabba recept på en 15 minuters pizzadeg som inte använder jäst!
Detta är en fantastisk deg för att göra en snabb pizza från grunden. Jag garanterar dig att från grunden och in i ugnen kommer du att göra detta på 15 minuter!
Om du tycker att din pizzadeg utan jäsning är lite klibbig, frukta inte, den behöver bara lite mer mjöl. Den här degen är inte särskilt petig och den kommer att berätta vad den behöver genom hur den ser ut.
Om degen visar sig vara lite blöt och kladdig, tillsätt bara lite extra mjöl, 1 matsked i taget. Arbeta sedan in mjölen i degen tills den inte längre fastnar på ytan eller händerna, men fortfarande är mjuk och fluffig.
Den här degen kan täckas och förvaras i en lufttät behållare i kylen eller slås in tätt i plastfolie. Tanken är att inte låta någon luft komma in i degen eftersom det kan ändra dess konsistens och smak. Denna pizzadegen håller 24 timmar i kylen innan den bakas i ugnen. När pizzan är gräddad till pizza kan den täckas och förvaras i en lufttät behållare i kylen i upp till 3 dagar.
Denna pizzadegen utan jäsning tar alltså 15 minuter att göra, så ha dina pizzatoppingar såsom pizzasås och ost redo, för det går undan!
Receptet – Så gör du:
Pizzadeg utan jäsning
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 6 dl (350 g) vetemjöl
- 3 tsk bakpulver
- 1 tsk salt
- 1,8 dl + 2 msk vatten, ungefär
- 1 msk olivolja
- valfri pizzatopping
Instruktioner
- I en bunke, kombinera mjöl, bakpulver och salt. Vispa tills det är helt blandat och ställ åt sidan.
- Värm ugnen till 200°C.
- Blanda vattnet och oljan i en separat skål.
- Tillsätt långsamt vattenblandningen till mjölblandningen, håll tillbaka lite ifall du inte behöver allt.
- Använd en träslev eller händerna och blanda tills degen blir mjuk men inte kladdig. Tillsätt en skvätt mer vatten om din deg är för torr.
- Mjöla lätt din arbetsyta med mjöl, och kavla sedan ut degen till en 30-cm stor cirkel (för att göra 2 mindre pizzor, dela degen i två, och kavla ut till 2 st 20-cm pizzor).
- Överför degen till en pizzasten eller stor bakplåt klädd med bakplåtspapper. Toppa med din pizzasås över pizzadegen. Täck generöst med ett lager ost, och andra valfria toppingar.
- Grädda pizzan i 15 till 17 minuter, eller tills den är gyllenbrun.
- Skiva upp och njut!