I denna artikel ger jag mitt bästa recept på pizzadeg med durumvete!
Här är ett recept på en riktigt bra pizzadeg med durumvete, i kombination med vetemjöl special. Denna pizzadeg blir allt man önskar, med sin perfekta balans mellan krispighet, seghet och luftighet!
En pizzadeg med durumvete kräver lite längre jästid, ungefär ett dygn (12-24 timmar). Det är värt väntan! En bra idé är därför att göra denna pizzadeg med durumvete dagen innan man ska äta pizza.
Denna pizzadeg är förutom att vara otroligt god, även lite lättare att smälta för magen, tack vare durumvetet.
I övrigt är det inga konstigheter! Kort sagt så älskar jag verkligen denna pizzadeg med durumvete och kan starkt rekommendera den. Så enkel, god, och värd att göra! Testa gärna mitt favoritrecept nedan!
Receptet – Så gör du:
Pizzadeg med durumvete
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 10 dl vetemjöl special
- 3 dl durumvete
- 5 dl ljummet vatten
- 4 msk olivolja
- 1,5 tsk salt
- 7 g torrjäst
Instruktioner
- I en skål, blanda vetemjöl special, durumvetemjöl och torrjäst. Tillsätt vatten rör om med en träslev. Tillsätt olivolja och salt och fortsätt blanda.
- Ha ut degen på en ren, mjölad, plan yta och börja knåda. Arbeta till degen så den blir ganska slät.
- Smörj en stor skål eller en bunke med lite olja. Ha ner degen och täck över med plastfolie, och låt degen jäsa i 1 timme i rumstemperatur. Ställ sedan in i kylen i minst 12 timmar, upp till 24 timmar.
- Ta ut ur kylen och låt stå i rumstemperatur i 1 timme. Ha ut degen på en lätt mjölad arbetsyta och dela i 4 delar (en del för varje pizza).
- Sätt ugnen på 275°C.
- Kavla ut varje degbit till en cirka 0,5 cm tjock rund skiva. Överför till en bakplåt klädd med bakplåtspapper, och toppa med dina val av pizzatopping!
- Grädda i mitten av ugnen på 275°C i cirka 12-15 minuter.
- Njut av din pizza med dess härliga pizzadeg med durumvete!