I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på picklade rödbetor!
Här är ett otroligt gott, klassiskt och enkelt recept på picklade rödbetor. Gott till husman, exempelvis pytt i panna, köttbullar eller bacon. Vi gör våra picklade rödbetor med en så kallad 1-2-3 lag som går det så enkelt det kan bli!
Picklade rödbetor är ett bra tillbehör till så många måltider. Gott i smörgåsar, sallader och hamburgare – men de är också läckra att avnjutas som de är!
Det är gott att använda sina egenodlade rödbetor, men butiksköpta går lika bra. Är dina rödbetor inte kokta, börja med att koka dina rödbetor tills de är mjuka, cirka 15 minuter.
För längre hållbarhet och bra smak längre, tänk på att rengöra burken genom att sterilisera burken. Här är vår guide för hur man steriliserar burkar!
Allt med detta recept på picklade rödbetor är verkligen enkelt, och går dessutom rätt snabbt att göra! Resultatet tycker jag blir precis så som man vill ha det, baserat på de gångerna som jag har gjort det. Testa gärna receptet här nedanför!
Receptet – Så gör du:
Picklade rödbetor
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 500 g (ca 4 st medelstora) färdigkokta rödbetor
- 1 dl ättikssprit
- 2 dl strösocker
- 3 dl vatten
Instruktioner
- Är dina rödbetor inte kokta, börja med att borsta rent dem och koka sedan dina rödbetor tills de är mjuka, cirka 15 minuter. Skal, rotspets och någon centimeter av blasten hålls kvar under kokningen. När det kokat klart, skölj kallt och låt svalna.
- Skala och skär rödbetorna på mitten, och skiva sedan i tunna skivor, gärna så tunt så möjligt.
- Tillsätt ättikssprit, strösocker och vatten till en kastrull. Låt koka upp och ta av värmen och låt svalna.
- Lägg de skivade rödbetorna i en stor eller två mindre burkar och häll över lagen, låt de övre 2,5 cm i burken vara luft.
- Färdigt! Försegla burkarna och förvara mörkt och kallt i kylen. Öppnad burk håller i upp till 2 veckor i kylen. Förseglade burkar kan hålla längre om den använda burken var steril.