I denna artikel ger jag mitt bästa recept på picklad rödlök utan socker.
Vi har precis gjort några fantastiska sockerfria inlagda rödlökar! Jag älskar att lägga till dessa sockerfria inlagda rödlökar som topping på våra sallader eller tacos!
Du kan dubbla eller tredubbla detta recept efter behov.
- Här är ett knep för att hjälpa dina ögon att inte börja vattnas medan du skär lök. Lägg en fuktig pappersduk bredvid löken du skär. Klippt lök attraheras av fukt så istället för att ångorna kommer till dina ögon kommer de att träffa pappersduken först.
Sötningsmedel såsom stevia, allulos, eller xylitol ersätter sockret och hittas idag i de flesta stora matbutikerna, såväl som hälsobutiker på nätet!
Receptet – Så gör du:
Picklad rödlök utan socker
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 1 st stor rödlök, tunt skivad
- 3 dl äppelcidervinäger
- 1,8 dl vatten
- 0,6 dl kalorisnålt sötningsmedel (antingen stevia, allulos, eller xylitol)
- 1 msk salt (gärna rosa himalayasalt)
- 1 nypa krossade röda chiliflingor (valfritt)
Instruktioner
- Skiva rödlöken tunt.
- Lägg löken i en stor glasburk med tätförslutande lock.
- Koka upp äppelcidervinäger, vatten, sötningsmedel och salt i en medelstor kastrull på medelvärme. Detta kommer att lösa upp sötningsmedlet och saltet.
- Rör om tills allt är upplöst. Lägg i röda chiliflakes, om du använder det.
- Använd en tratt eller en måttbägare med pip och häll den varma blandningen över lök i burken. Fyll den helt tills den täcker all lök.
- Låt burken svalna till rumstemperatur och lägg sedan på locket och ställ i kylen.
- Kyl i minst 2 timmar innan du använder den.
- Dessa sockerfria inlagda rödlökar håller sig i kylskåp i upp till 1 månad.