Picklad paprika – Recept

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på picklad paprika!

Här är ett enkelt recept på picklad paprika utan några konserveringsmedel. Gör riktigt snabbt och enkelt och smakar riktigt gott. Konsumeras inom en månad efter tillagning.

Att göra picklad paprika kräver bara några få enkla ingredienser och det går dessutom riktigt snabbt och smidigt. Justera gärna upp eller ner receptet för mer eller mindre picklad paprika.

Riktigt gott till bland annat kötträtter och exempelvis en lantlig hamburgare med bröd.

Jag älskar detta recept på picklad paprika för dess enkelhet och goda smak. Så värt att göra. Testa gärna receptet nedan!

Ingredienser (picklad paprika, till en 1 litersburk)

  • 3 röda paprikor (eller 2 st om de är stora)
  • 4 vitlöksklyftor
  • 10 hela svartpepparkorn
  • 2,5 dl vitvinsvinäger
  • 2,5 dl vatten
  • 1 dl strösocker eller 2 tsk honung

Instruktioner

  1. Kärna ur och strimla paprikorna. Avlägsna de vita bitarna.
  2. Skala vitlöken.
  3. Tillsätt alla ingredienser till en kastrull och rör om. Värm upp och låt koka i 5 minuter.
  4. Låt svalna av i 5 minuter.
  5. Häll upp i burk.
  6. Försegla burken och förvara i kylen. Låt gärna stå i kylen 2-3 dagar innan första serveringen.
  7. Njut av din picklade paprika! Konsumeras inom 1 månad.
Picklad paprika

Picklad paprika

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på picklad paprika! Här är ett enkelt recept på picklad paprika utan några konserveringsmedel. Gör riktigt snabbt och enkelt och smakar riktigt gott. Konsumeras inom en månad efter tillagning.
Förberedelser 5 minuter
Tillagningstid 10 minuter
Total tid 15 minuter
Portioner 1 burk

Ingredienser
  

  • 3 st röda paprikor (eller 2 st om de är stora)
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 10 st hela svartpepparkorn
  • 2,5 dl vitvinsvinäger
  • 2,5 dl vatten
  • 1 dl strösocker eller 2 tsk honung

Instruktioner

  • Kärna ur och strimla paprikorna. Avlägsna de vita bitarna.
  • Skala vitlöken.
  • Tillsätt alla ingredienser till en kastrull och rör om. Värm upp och låt koka i 5 minuter.
  • Låt svalna av i 5 minuter.
  • Häll upp i burk.
  • Försegla burken och förvara i kylen. Låt gärna stå i kylen 2-3 dagar innan första serveringen.
  • Njut av din picklade paprika! Konsumeras inom 1 månad.
Keyword Picklad paprika

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning