I denna artikel ger jag mitt favoritsätt att göra picanha sous vide.
Picanha är en köttbit som är populär i Brasilien, och eftertraktad överallt i övriga världen. En picanha-köttbit är laddad med biffig smak, och det finns inget bättre sätt att tillaga denna bit än via sous vide!
Picanha är ett kött som passar ypperligt för sous vide. Vanligtvis är det en rätt grovtrådig bit men som besitter mycket smak. Smaken konserveras i sous viden och tillagas jämt och fint, vilket gör att köttbiten verkligen får uppvisa sina bästa sidor genom denna typ av tillagning.
På svenska kallar man denna typ av köttbit picanha, eller rostbifflock. Jag kallar den i alla fall picanha vilket är namnet på portugisiska. Detta kött är populärast Brasilien och senare även Portugal, och är ofta nötkött, men kan även vara exempelvis fläsk, även fast detta är mindre känt för många.
Tänk på att skära upp din picanha i riktningen mot fibrerna, annars blir det extra segt.
Receptet – Så gör du:
Picanha sous vide
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- Picanha
- Salt
- Kryddblandning, exempelvis Beef Rub enligt egen preferens
- Rapsolja för lätt stekning och för att ge stekyta och färg
Instruktioner
- Ställ in ditt sous vide bad på 54°C.
- Krydda din picanha och lägg i ditt val av sous vide-påse.
- Sänk försiktigt ner i ditt sous vide bad och låt tillagas i 4 timmar.
- Plocka ut ur din sous vide-påse och torka av med hushållspapper.
- Hetta upp en gjutjärnspanna på hög värme, tillsätt olja, vänta tills den ryker och stek din picanha i en minut per sida.
- Skiva upp i riktningen mot fibrerna, servera och njut!
- Smaklig måltid!