Persiljesmör – Recept

4/5 baserat på 1 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på persiljesmör!

Detta smör är ett enkelt sätt att tillsätta massor av smak till en bit kött, fisk, kyckling, varmt bröd eller ugnsrostade grönsaker! Servera din varma rätt och toppa helt enkelt med en liten bit för att tillföra en härlig ton av persilja!

Jag är fullständigt förtjust i detta recept. Det är riktigt enkelt att göra, och praktiskt att ha till hands i kylen eller frysen till när man vill tillsätta det till olika rätter.

Detta är ett enkelt sätt att ge extra smak till stekt eller grillad mat! Det håller i kylen i upp till en månad, eller i frysen i cirka 3 månader.

Ett perfekt sätt att ta vara på persilja, och använda dess goda smak i matlagning, kanske framförallt i kött- och grillrätter! Testa gärna det enkla receptet nedan och njut av ditt alldeles egna persiljesmör!

Persiljesmör

Receptet – Så gör du:

Persiljesmör

4/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Detta smör är ett enkelt sätt att tillsätta massor av smak till en bit kött, fisk, kyckling, varmt bröd eller ugnsrostade grönsaker! Servera din varma rätt och toppa helt enkelt med en liten bit för att tillföra en härlig ton av persilja!
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 5 minuter
Totalt 10 minuter
Portioner 8 matskedar

Ingredienser
 

  • 100 g smör, rumstempererat, gärna saltat
  • 0,5 dl löst packade persiljeblad, finhackade
  • salt och malen svartpeppar efter smak

Instruktioner

  • I en skål, rör eller vispa smöret med persilja i en skål.
  • Smaka av med salt och peppar.
  • Ta fram en stor bit bakplåtspapper eller plastfolie, och skeda i en stor bit bakplåtspapper eller plastfolie. Skeda över smöret till pappret eller foliet och rulla till en ”korv” och försegla ändarna. Alternativt kan man helt enkelt föra över smöret till en liten rund form eller annan liten skål, och jämna ut ytan med en kniv.
  • Ställ in i kylen och låt stelna, ca 1 timme.
  • Färdigt! Servera eller ställ ut på bordet medan smöret fortfarande är kallt. Förvara persiljesmör som blir över i kylen i upp till 1 månad, eller i frys i cirka 3 månader. För att förhindra att smaken förändras, slå in med plastfolie eller aluminiumfolie.
Måltid Smårätter, Tilltugg
Kök Svenskt
Nyckelord Persiljesmör

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar