I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på sås till ryggbiff!
Denna krämiga peppersås passar perfekt till ryggbiff, och den görs dessutom på bara några få basingredienser! Man har den färdig på cirka 15 minuter.
Peppersås är för mig den bästa och mest klassiska såsen att servera till ryggbiff. Detta är en riktigt enkel sås att göra med få basingredienser.
Såsen passar perfekt att servera vid festliga tillfällen, såväl som till en snabb middag på ryggbiff vilken kväll som helst i veckan!
Utöver denna ljuvliga pepparsås, så är pommes frites, eller ugnsrostad potatis, samt en härlig grönsallad alltid goda tillbehör!
Denna goda pepparsås till ryggbiff är verkligen inte komplicerad, och jag hoppas att ni ska gilla den lika mycket som vi gör! Testa gärna receptet nedan!
Receptet – Så gör du:
Pepparsås till ryggbiff
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 50 g smör
- 1 st finhackad schalottenlök
- 1,5 dl konjak (eller rött vin eller vatten)
- 4 dl vatten + 1 nötbuljongstärning
- 2,5 dl grädde
- 1 msk sojasås
- 4 tsk till 5 tsk grovkrossade hela svartpepparkorn
Instruktioner
- Finhacka schalottenlöken. Fräs schalottenlöken i smöret i en stekpanna i en minut.
- Tillsätt konjaken i stekpannan. Låt konjaken värmas upp på hög värme så det puttrar, och låt puttra tills konjaken mestadels har reducerats och man inte längre känner lukten av alkoholen, cirka 1 minut.
- Tillsätt vattnet och smula ned nötbuljongstärningen. Låt sjuda i 2 till 3 minuter eller tills att vätskan redueras till hälften.
- Sänk värmen till medel. Tillsätt grädde, sojasås och peppar, rör om och låt sjuda i 1,5-2 minuter tills det tjocknar (låt det inte puttra alltför intensivt).
- Smaka av såsen med salt och peppar.
- Färdigt! Håll varm till servering, och skeda då såsen över ryggbiffen. Servera och njut av din pepparsås med ryggbiff!