Pepparsås till ryggbiff – Recept

5/5 baserat på 1 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på sås till ryggbiff!

Denna krämiga peppersås passar perfekt till ryggbiff, och den görs dessutom på bara några få basingredienser! Man har den färdig på cirka 15 minuter.

Peppersås är för mig den bästa och mest klassiska såsen att servera till ryggbiff. Detta är en riktigt enkel sås att göra med få basingredienser.

Såsen passar perfekt att servera vid festliga tillfällen, såväl som till en snabb middag på ryggbiff vilken kväll som helst i veckan!

Utöver denna ljuvliga pepparsås, så är pommes frites, eller ugnsrostad potatis, samt en härlig grönsallad alltid goda tillbehör!

Denna goda pepparsås till ryggbiff är verkligen inte komplicerad, och jag hoppas att ni ska gilla den lika mycket som vi gör! Testa gärna receptet nedan!

Pepparsås till ryggbiff

Receptet – Så gör du:

Pepparsås till ryggbiff

5/5 baserat på 1 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Denna krämiga peppersås passar perfekt till ryggbiff, och den görs dessutom på bara några få basingredienser! Man har den färdig på cirka 15 minuter.
Förberedelser 5 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 15 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 50 g smör
  • 1 st finhackad schalottenlök
  • 1,5 dl konjak (eller rött vin eller vatten)
  • 4 dl vatten + 1 nötbuljongstärning
  • 2,5 dl grädde
  • 1 msk sojasås
  • 4 tsk till 5 tsk grovkrossade hela svartpepparkorn

Instruktioner

  • Finhacka schalottenlöken. Fräs schalottenlöken i smöret i en stekpanna i en minut.
  • Tillsätt konjaken i stekpannan. Låt konjaken värmas upp på hög värme så det puttrar, och låt puttra tills konjaken mestadels har reducerats och man inte längre känner lukten av alkoholen, cirka 1 minut.
  • Tillsätt vattnet och smula ned nötbuljongstärningen. Låt sjuda i 2 till 3 minuter eller tills att vätskan redueras till hälften.
  • Sänk värmen till medel. Tillsätt grädde, sojasås och peppar, rör om och låt sjuda i 1,5-2 minuter tills det tjocknar (låt det inte puttra alltför intensivt).
  • Smaka av såsen med salt och peppar.
  • Färdigt! Håll varm till servering, och skeda då såsen över ryggbiffen. Servera och njut av din pepparsås med ryggbiff!
Måltid Sås
Kök Svenskt
Nyckelord Pepparsås till ryggbiff, Sås till ryggbiff

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar