I denna artikel ger jag ett recept på pasteles!
I en spännande smältdegel av influenser från Karibien och Latinamerika presenterar Puerto Ricos kök en rad spännande rätter. Bland dem utmärker sig en särskild favorit – pasteles. Denna autentiska maträtt är en kulinarisk skatt som serveras vid speciella tillfällen och lämnar en oförglömlig smakupplevelse för den som provar.
Pasteles är en puertoricansk rätt som bär likheter med tamale eller dumplings. De är tillverkade av en saftig fyllning av kött, grönsaker och kryddor, som paketeras i bananblad och kokas eller ångkokas till perfektion. Medan fläskkött är en vanlig ingrediens kan fyllningen varieras efter personlig smak och preferens, och kan även inkludera kyckling, grönsaker eller oliver.
Om du har rester av pasteles som du vill spara kan de förvaras i kylen i en lufttät behållare. De håller sig vanligtvis färska i cirka 3-4 dagar. För att värma upp dem kan man värma dem i mikrovågsugnen. Kom ihåg att ta bort bananbladet innan uppvärmning.
Bjud in dina nära och kära för en smakresa till Karibien med detta goda recept. Här kommer det! Smaklig måltid!
Receptet – Så gör du:
Pasteles
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 2 st gröna kokbananer
- 2 st sötpotatisar
- 500 g fläskkött kan ersättas med kyckling eller grönsaker för vegetarisk version
- 1 st gul lök hackad
- 2 st vitlöksklyftor pressade
- 1 st röd paprika hackad
- 1 st grön paprika hackad
- 2 msk olivolja
- 1 tsk salt
- 1 tsk svartpeppar
- 1 tsk oregano
- 1 tsk spiskummin
- 1/2 tsk kajennpeppar
- Bananblad (eller aluminiumfolie)
Instruktioner
- Skala och koka de gröna kokbananerna och sötpotatisarna i separata kastruller tills de är mjuka. Låt dem svalna och mosa dem sedan separat i skålar.
- I en stekpanna, stek fläskköttet (eller kycklingen/grönsakerna) tills det är genomstekt. Tillsätt lök, vitlök och paprika och fortsätt steka tills grönsakerna är mjuka.
- I en stor skål, blanda den mosade bananen, mosad sötpotatis, stekt kött och grönsaker. Tillsätt olivolja, salt, svartpeppar, oregano, spiskummin och kajennpeppar. Blanda ordentligt så att alla ingredienser är väl kombinerade.
- Ta ett bananblad och skölj det med vatten för att göra det mjukt och lätt att hantera. Lägg en portion av fyllningen i mitten av bananbladet och vik det sedan som en paket.
- Fortsätt att göra fler pasteles med resten av fyllningen.
- Koka upp en stor kastrull med vatten och tillsätt pastelesena försiktigt. Koka i cirka 45-60 minuter eller tills de är fasta och genomkokta.
- Ta upp pastelesena från vattnet och låt dem svalna något innan du serverar dem.