Pasteles – Recept

Inga betyg ännu.

I denna artikel ger jag ett recept på pasteles!

I en spännande smältdegel av influenser från Karibien och Latinamerika presenterar Puerto Ricos kök en rad spännande rätter. Bland dem utmärker sig en särskild favorit – pasteles. Denna autentiska maträtt är en kulinarisk skatt som serveras vid speciella tillfällen och lämnar en oförglömlig smakupplevelse för den som provar.

Pasteles är en puertoricansk rätt som bär likheter med tamale eller dumplings. De är tillverkade av en saftig fyllning av kött, grönsaker och kryddor, som paketeras i bananblad och kokas eller ångkokas till perfektion. Medan fläskkött är en vanlig ingrediens kan fyllningen varieras efter personlig smak och preferens, och kan även inkludera kyckling, grönsaker eller oliver.

Om du har rester av pasteles som du vill spara kan de förvaras i kylen i en lufttät behållare. De håller sig vanligtvis färska i cirka 3-4 dagar. För att värma upp dem kan man värma dem i mikrovågsugnen. Kom ihåg att ta bort bananbladet innan uppvärmning.

Bjud in dina nära och kära för en smakresa till Karibien med detta goda recept. Här kommer det! Smaklig måltid!

Pasteles

Receptet – Så gör du:

Pasteles

Inga betyg ännu.

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Pasteles är en traditionell puertoricansk maträtt som består av en fyllning av kött, grönsaker och kryddor, och som insvept i ett bananblad sedan kokas eller ångas. Serveras gärna med ris eller en fräsch sallad. Njut av denna autentiska puerto ricanska rätt!
Förberedelser 20 minuter
Tillagning 1 timme 10 minuter
Totalt 1 timme 30 minuter
Portioner 4 personer

Ingredienser
 

  • 2 st gröna kokbananer
  • 2 st sötpotatisar
  • 500 g fläskkött kan ersättas med kyckling eller grönsaker för vegetarisk version
  • 1 st gul lök hackad
  • 2 st vitlöksklyftor pressade
  • 1 st röd paprika hackad
  • 1 st grön paprika hackad
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk spiskummin
  • 1/2 tsk kajennpeppar
  • Bananblad (eller aluminiumfolie)

Instruktioner

  • Skala och koka de gröna kokbananerna och sötpotatisarna i separata kastruller tills de är mjuka. Låt dem svalna och mosa dem sedan separat i skålar.
  • I en stekpanna, stek fläskköttet (eller kycklingen/grönsakerna) tills det är genomstekt. Tillsätt lök, vitlök och paprika och fortsätt steka tills grönsakerna är mjuka.
  • I en stor skål, blanda den mosade bananen, mosad sötpotatis, stekt kött och grönsaker. Tillsätt olivolja, salt, svartpeppar, oregano, spiskummin och kajennpeppar. Blanda ordentligt så att alla ingredienser är väl kombinerade.
  • Ta ett bananblad och skölj det med vatten för att göra det mjukt och lätt att hantera. Lägg en portion av fyllningen i mitten av bananbladet och vik det sedan som en paket.
  • Fortsätt att göra fler pasteles med resten av fyllningen.
  • Koka upp en stor kastrull med vatten och tillsätt pastelesena försiktigt. Koka i cirka 45-60 minuter eller tills de är fasta och genomkokta.
  • Ta upp pastelesena från vattnet och låt dem svalna något innan du serverar dem.
Måltid Huvudrätt, Tilltugg
Kök Latinamerikanskt
Nyckelord Pasteles

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar