I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på pastasås med soltorkade tomater!
Denna krämiga pastasås med soltorkade tomater kommer att få dig att känna dig nöjd och glad med dess goda, tröstande smaker!
Ett enkelt pastarecept på pastasås med soltorkade tomater som är supersnabbt att göra och som blir hur gott som helst.
Om man vill kan man tillsätta hackad bacon och champinjoner för att göra rätten matigare.
Detta krämiga pastarecept med soltorkade tomater håller sig bra i kylen i 2 eller 3 dagar. Värm upp på spisen eller i mikron, tillsätt en liten skvätt vatten för att lossa såsen om det behövs.
Receptet – Så gör du:
Pastasås med soltorkade tomater
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 115 g soltorkade tomater i olivolja, avrunna
- 2 msk olja från de soltorkade tomaterna
- salt
- peppar
- ½ tsk paprikapulver
- 3 st vitlöksklyftor, hackade
- 1 st liten gul lök, finhackad
- 2,5 dl mjölk
- 1,5 dl kyckling- eller grönsaksbuljong (eller halv buljongtärning + vatten)
- ½ tsk italiensk krydda
- 400 g okokt pasta
- parmesanost, nyriven
- färsk hackad basilika
Instruktioner
- Sätt pastan på kokning pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Fortsätt under tiden med nästkommande steg, men när den är färdig, häll av, spara lite pastavatten och ställ åt sidan.
- Under tiden, fräs hackad vitlök, lök och avrunna soltorkade tomater i en stor stekpanna med 2 matskedar olja från burken med soltorkade tomater. Stek i 1 minut tills det doftar. Strö över en nypa salt, paprikapulver, italiensk krydda, och koka på medelvärme i ytterligare 2 minuter.
- Tillsätt kyckling- eller grönsaksfonden i stekpannan och låt sjuda upp. Tillsätt lite pastavatten från den kokande pastan för att tunna ut såsen om den är för tjock.
- Ta bort såsen från värmen. Rör ner kokt pasta och blanda väl. Justera kryddningen om det behövs, strö över basilika och parmesan. Servera den krämiga soltorkade tomatpastan direkt.
- Njut!
Ännu bättre än väntat, till och med kräsne åttaåringen gillar.