I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på pärontårta, nämligen en härlig Williamtårta!
När det kommer till recept på tårtor, vad är då bättre än ett recept som detta, som är både ljuvligt gott och som går snabbt att göra! Denna Williamtårta är min absoluta favorit när det kommer till pärontårtor. Den ljuvliga kombinationen av päronsmak, choklad och grädde går alltid hem!
Denna tårta har alltid varit uppskattad när jag gjort den. Den imponerar men är samtidigt väldigt enkelt att göra jämfört med andra tårtor. Helt klart värd att göra, jag älskar pärongrädde!
Päron tycker jag är en supergod frukt i tårtor, och i denna Williamtårta så kommer de verkligen till sin rätt. Päronen är liksom sofistikerat söta och den gröna färgen på grädden blir så vackert härlig. Finns det en pärontårta till fikat så är det svårt att stanna på bara en bit!
Choklad och päron tillsammans är en himmelsk kombination, ungefär som äpple och kanel är en annan ljuvlig klassiker. Det är nog därför Williamtårta är en perfekt typ av pärontårta!
Testa denna tårta till nästa högtidliga tillställning, födelsedag, eller bjudning! Jag är säker på att den kommer att gå hem och vara mycket uppskattad.
Receptet – Så gör du:
Pärontårta (Williamtårta)
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 3 st sockerkaksbottnar/tårtbottnar (jag föredrar att köpa ett paket färdiga bottnar för enkelhetens skull!)
- 1 st marsipanlock, färdigköpt eller egengjort
Vaniljkräm
- 2 dl mjölk
- 2,25 dl vispgrädde
- 5,5 msk marsanpulver (ex. Ekströms)
Grädde med päronsmak
- 4 dl vispgrädde
- 2,5 dl päronkräm (ex. Kiviks päronkräm)
- 2,5 msk marsanpulver (ex. Ekströms)
- valfritt: 1-2 droppar päronessens
- 1 dl florsocker
- 175 g mörk choklad
- 1,5 dl mandelflarn
Instruktioner
Vaniljkrämen
- I en skål, tillsätt mjölk och marsanpulver. Vispa ihop du fått en enhetlig kräm.
- Ställ in krämen i kylen i 10 minuter så den får lite tid på sig att stelna en aning. Under tiden, vispa up vispgrädden till vaniljkrämen.
- Ta ut mjölblandningen ur kylen och rör ihop med den vispade grädden.
Grädden med päronsmak
- Vispa nu upp vispgrädden till den andra delen av receptet i en skål.
- Tillsätt päronkräm (jag använde Kiviks päronkräm), florsocker, marsanpulver, och den valfria päronessensen.
Sätt ihop pärontårtan
- På din första tårtbotten, bred på vaniljkrämen. Sätt sedan ett lager tårtbotten ovanpå. På detta lager, tillsätt ett lager päronkräm. Tillsätt den sista tårtbottnen ovanpå, och spackla sedan in hela pärontårtan i päronkräm.
- Lägg på ett marsipanlock som täcke över tårtan.
- Över tårtan, häll smält choklad. Dekorera med lite mandelflarn.
- Klart! Njut av denna härliga pärontårta med namnet Williamtårta!
Supergod tårta. Men använd päronessens, vår smakade inte så mycket päron.
Godaste tårtan jag ätit !