Päronsylt – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på päronsylt!

Denna päronsylt kräver bara 3 ingredienser och är enkel att göra. Päronsylt är ett riktigt ljuvligt sätt att ta vara på päron för att njuta av dem längre! Detta goda recept på päronsylt är enkelt, snabbt och fyllt med smak, och ger en naturligt tjock päronsylt utan något tillsatt pektin!

Päron är i jämförelse med äpplen kortlivade frukter som snabbt ruttnar på grenen om de får hänga. Därför plockas de ofta lite undermogna för att mogna på köksbänken. Detta är en bra anledning till att ta vara på dem med päronsylt!

För bästa möjliga hållbarhet på päronsylten, se alltid till att sterilisera burkarna, så du kan njuta av den så länge som möjligt! Klicka här för en guide!

Kort sagt älskar jag denna päronsylt och tycker den är riktigt härlig. Testa gärna receptet nedan!

Ingredienser (ca 6 dl päronsylt)

 • 900 g päron
 • 2,5 dl till 5 dl strösocker (beroende på preferens)
 • 0,5 dl citronsaft

Instruktioner

 1. Skala, kärna ur och tärna dina päron i mycket små bitar.
 2. Blanda päronbitarna med citronsaft och socker i en skål. Täck över skålen och ställ in i kylen över natten, i 12-24 timmar för bästa resultat. Ett absolut minimum är 4 timmar, och helst mer!
 3. Lägg päronblandningen i en kastrull och koka upp på hög värme. Det kommer att skumma, så se till att din panna är tillräckligt stor för att klara av skummet för att undvika översvämningar.
 4. Rör om då och då i kastrullen, och låt koka under uppsyn i cirka 10 minuter. Om päronbitarna känns för stora, kan man krossa dem med en potatisstöt eller stavmixer, vilket är valfritt!
 5. Koka tills päronmarmeladen blir geléaktig och ta då genast bort från värmen. Häll upp i varma (helst steriliserade) burkar och lämna 0,5 cm i fritt utrymme högst upp i burken. Försegla burkarna. Låt svalna och förvara sedan kallt i exempelvis kylen.
 6. Njut av din päronsylt!
Päronsylt

Päronsylt

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på päronsylt! Denna päronsylt kräver bara 3 ingredienser och är enkel att göra. Päronsylt är ett riktigt ljuvligt sätt att ta vara på päron för att njuta av dem längre! Detta goda recept på päronsylt är enkelt, snabbt och fyllt med smak, och ger en naturligt tjock päronsylt utan något tillsatt pektin!
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Total tid 30 minuter
Portioner 6 deciliter

Ingredienser
  

 • 900 g päron
 • 2,5 dl till 5 dl strösocker (beroende på preferens)
 • 0,5 dl citronsaft

Instruktioner

 • Skala, kärna ur och tärna dina päron i mycket små bitar.
 • Blanda päronbitarna med citronsaft och socker i en skål. Täck över skålen och ställ in i kylen över natten, i 12-24 timmar för bästa resultat. Ett absolut minimum är 4 timmar, och helst mer!
 • Lägg päronblandningen i en kastrull och koka upp på hög värme. Det kommer att skumma, så se till att din panna är tillräckligt stor för att klara av skummet för att undvika översvämningar.
 • Rör om då och då i kastrullen, och låt koka under uppsyn i cirka 10 minuter. Om päronbitarna känns för stora, kan man krossa dem med en potatisstöt eller stavmixer, vilket är valfritt!
 • Koka tills päronmarmeladen blir geléaktig och ta då genast bort från värmen. Häll upp i varma (helst steriliserade) burkar och lämna 0,5 cm i fritt utrymme högst upp i burken. Försegla burkarna. Låt svalna och förvara sedan kallt i exempelvis kylen.
 • Njut av din päronsylt!
Keyword Päronsylt

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning