Päronkräm – Recept

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på päronkräm!

Att göra sin egna päronkräm är ljuvligt gott och kan göras antingen på päron från den egna trädgården, eller från butiken! Servera gärna med mjölk för en riktigt härlig frukost, mellanmål, kvällsmål eller efterrätt!

Härliga päron lämpar sig perfekt för päronkräm som är en av mina favoriter när det kommer till mellanmål. Den håller även några dagar i kylen, vilket är perfekt för att göra några portioner och sedan ta till frukost, mellanmål, eller dylikt!

En riktigt härlig sak med päronkräm är att den kan göras på dina egna päron. Låt dem mogna en aning så de blivit riktigt saftiga, och följ sedan receptet som vanligt. Denna päronkräm går också att göra på butiksköpta päron om man vill.

Man kan välja hur len man vill att päronkrämen ska vara och anpassa lite efter sina egna preferenser. Vissa gillar en silkeslen päronkräm, andra föredrar lite bitar. Här är det bara att anpassa!

Kort sagt så är päronkräm en av mina favoriter, och den är helt klart värd att göra. Så enkel och så gott, och den får gärna serveras med mjölk!

Ingredienser (4 portioner)

  • 4 mogna päron
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 2,5 dl vatten
  • 2 msk potatismjöl

Instruktioner

  1. Börja med att skala och hacka päronen i små bitar.
  2. Lägg päronen i en kastrull, tillsammans med vattnet och vaniljpulvret. Låt päronen koka så att de blir mjuka.
  3. Avlägsna kastrullen från värmen och mixa päronen, exempelvis med stavmixer.
  4. I ett glas, blanda ditt potatismjöl med 1,5msk vatten.
  5. Ställ åter kastrullen med päronen på spisen, och häll ner potatismjölsblandningen i kastrullen samtidigt som du vispar.
  6. Låt koka upp och ta sen genast bort från värmen. Låt svalna en aning.
  7. Servera din päronkräm med valfri mjölk!
Päronkräm

Päronkräm

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på päronkräm! Att göra sin egna päronkräm är ljuvligt gott och kan göras antingen på päron från den egna trädgården, eller från butiken! Servera gärna med mjölk för en riktigt härlig frukost, mellanmål, kvällsmål eller efterrätt!
Förberedelser 10 minuter
Tillagningstid 10 minuter
Total tid 20 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
  

  • 4 st mogna päron
  • ½ tsk vaniljpulver
  • 2,5 dl vatten
  • 2 msk potatismjöl

Instruktioner

  • Börja med att skala och hacka päronen i små bitar.
  • Lägg päronen i en kastrull, tillsammans med vattnet och vaniljpulvret. Låt päronen koka så att de blir mjuka.
  • Avlägsna kastrullen från värmen och mixa päronen, exempelvis med stavmixer.
  • I ett glas, blanda ditt potatismjöl med 1,5msk vatten.
  • Ställ åter kastrullen med päronen på spisen, och häll ner potatismjölsblandningen i kastrullen samtidigt som du vispar.
  • Låt koka upp och ta sen genast bort från värmen. Låt svalna en aning.
  • Servera din päronkräm med valfri mjölk!
Keyword Päronkräm

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Kategorier för vidare läsning

hemmanytt logo

Redaktionens produktfavoriter!

Innehåller reklamlänkar.

Få våra senaste nyheter direkt till din e-post!

Prenumerera gratis på vårt nyhetsbrev och få de senaste artiklarna direkt till din e-post.

Vi delar givetvis aldrig din mejladress med någon annan.

Mer läsning