I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på päronkaka med tosca!
Gör en klassisk päronkaka med tosca som är både god och vacker med detta härliga recept!
Denna päronkaka med tosca är riktigt god till kaffet och imponerar på de flesta. Den blir snabbt en favorit hos alla som får smaka den!
Jag älskar detta härliga toscatäcke och tycker det verkligen hjälper till att främhäva den goda päronsmaken i kakan.
Detta recept på päronkaka med tosca är riktig gott och jag tycker det är riktigt värt att göra. Kakan är snabb, god, och rolig att baka. Testa gärna receptet nedan!
Receptet – Så gör du:
Päronkaka med tosca
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetUtrustning
Ingredienser
- 100 g smör, rumstempererat
- 2 st päron
- 2 st ägg
- 2 dl strösocker
- 3 dl vetemjöl
- ½ dl mjölk
- 2 tsk bakpulver
- 3 tsk vaniljsocker
Toscatäcke
- 30 g smör
- 1,5 dl mandelspån
- ½ dl vispgrädde
- 1 msk strösocker
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180°C.
- I en bunke, vispa ägg och socker ljust och fluffigt, gärna med elvisp.
- Tillsätt vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Tillsätt rumstempererat, tärnat smör, samt mjölk och fortsätt vispa.
- Skala och avlägsna kärnan från päronen, och tärna till små tärningar. Tillsätt i smeten och rör om.
- Smörj en springform med avtagbara kanter, 24 cm i diameter. Häll i smeten.
- Grädda i nedre tredjedelen av ugnen på 180°C i cirka 18 minuter. Fortsätt under tiden med toscatäcket.
Toscatäcke
- Smält smöret till toscatäcket i en kastrull. Tillsätt sedan grädde och strösocker till kastrullen. Låt sjuda i ca 5-10 minuter, rör om då och då.
- Tillsätt mandelspån ner i kastrullen och rör om, och fördela sedan på toppen av kakan.
- Grädda kakan i 10 minuter till.