I denna artikel ger jag mitt bästa recept på pannkakor med bara ett ägg.
Lär dig hur du gör pannkakor med vårt enkla pannkaksrecept med ett ägg. Vill man ha bara några få pannkakor eller bara en pannkaka och bara har ett ägg, så är detta ett riktigt bra recept. Detta recept på pannkakor kräver bara ett ägg, och ger max 3-4 st pannkakor!
Detta pannkaksrecept ger 3-4 pannkakor (perfekt om du gör dem bara för dig). Men det är bara att multiplicera receptet om du vill ha mer.
Ibland vill man ju göra pannkakor, och då kan man av olika anledningar bara vilja använda ett enda ägg. Man kanske bara har ett ägg hemma, eller vill spara några ägg till ett annat recept som man ska göra i närtid. Då är detta recept perfekt.
Med endast ett fåtal basingredienser garanterar detta enkla pannkaksrecept en utsökt batch av perfekt tillagade pannkakor. Njut med en generös söt eller salt fyllning efter eget val för den ultimata (lilla) pannkaksfesten.
Pannkakor är en så mångsidig rätt – ha dem till brunch, lunch eller efterrätt. De fungerar med en salt fyllning eller en söt. Och de är en bra bas att experimentera med.
Receptet nedan ger 3-4 stycken pannkakor, med bara ett endaste ägg!
Receptet – Så gör du:
Pannkaksrecept med 1 ägg
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 1 st ägg
- 2 dl (125 g) vetemjöl
- 4,5 dl mjölk
- rapsolja eller solrosolja, för stekning
- 1 nypa salt
Instruktioner
- Tillsätt mjölet i en skål och rör ner en nypa salt. Gör en brunn i mitten. Tillsätt ägget och lite mjölk.
- Dra gradvis i mjölet mot brunnen och rör om, tillsätt mjölk. Vispa tills degen är klumpfri. Ställ åt sidan.
- Hetta upp olja i en liten platt stekpanna, se till att oljan sprids ut över pannan. När pannan är varm, tillsätt en slev pannkakssmet i pannan och luta så att det täcker.
- Stek i 1 minut och lossa sedan kanterna med en stekspade eller trubbig kniv. När undersidan börjar bli gyllene (lyft för att se), lossa pannkakan och vänd. Stek i ytterligare 1 minut på andra sidan, tills att pannkakan fått en blek guldfärgad nyans.
- Stapla upp på en tallrik. Fortsätt använda all smet, tillsätt mer olja efter behov. Servera med socker och sylt, eller med valfri söt eller salt fyllning.
Perfekt!