I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på pannkakor på 1 liter mjölk!
Detta är ett recept på pannkakor där vi har anpassat ingredienserna till att pankakssmeten innehåller exakt 1 liter mjölk.
Om man har ett paket mjölk hemma kan man vilja använda upp exakt hela paketet för att undvika svinn. Det gör detta recept på pannkakor perfekt, eftersom det tar exakt 1 liter mjölk.
Pannkakor gjorda på 1 liter mjölk är en maträtt som görs av mjöl, ägg, mjölk och salt. Pannkakorna är klassiska och passar bra till både frukost, lunch och middag.
Pannkakorna görs genom att man blandar mjöl, ägg, mjölk och smör till en jämn och smidig smet. Sedan kan man steka smeten i en stekpanna till pannkakor som är gyllenbruna och krispiga.
Servera gärna med sylt, sirap, smör eller grädde på toppen, men man kan också toppa dem med frukt, bär, grönsaker eller matigare fyllningar såsom köttfärs eller skinkstuvning. Pannkakor gjorda på 1 liter mjölk är en härlig maträtt som passar bra till många olika tillbehör.
Eventuella rester bör förvaras i en förseglad behållare i kylskåpet. Detta håller pannkakorna fräscha och förhindrar att de blir tråkiga och torra. Man bör också se till att täcka behållaren väl så att pannkakorna inte får någon lukt eller smak från andra livsmedel i kylskåpet. Generellt sett är det bäst att inte förvara pannkakor i kylskåpet i mer än ett par dagar, eftersom de kan bli tråkiga och förlora sin smak och konsistens.
De går jättebra att värma i mikrovågsugn efter att ha stått i kylen, eller så går de lika bra att äta kalla!
Jag älskar smaken på dessa pannkakor, detta är mitt bästa recept. Helt klart värda att göra. Servera med dina favorittillbehör, sött som salt! Jag kan rekommendera denna skinkstuvning till pannkakor!
Receptet – Så gör du:
Pannkakor på 1 liter mjölk
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 1 liter mjölk
- 5 st ägg
- 5 dl vetemjöl
- 0,5 tsk salt
Instruktioner
- Knäck äggen i en bunke och vispa dem ljust, gärna med en elvisp. Tillsätt hälften av mjölken och fortsätt vispa.
- Tillsätt nu vetemjölet till bunken och fortsätt vispa, så vi får en enhetlig och jämn smet.
- Tillsätt en lite nypa salt tillsammans med den andra halvan av mjölken. Vispa så att allt precis blandas.
- Tillsätt lite matfett i en stekpanna som värms upp på spisen.
- Häll cirka 0,5 dl av smeten åt gången i pannan och grädda tills den fått färg på undersidan. Vänd och stek så den får färg på andra sidan.
- Överför till ett fat och repetera för hela smeten. Tillsätt mer matfett i pannan när det behövs.
- Njut av dina pannkakor!