I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på pannkakor med havremjölk!
Dessa pannkakor med havremjölk blir så mycket godare än med vanlig mjölk. Är du på jakt efter ett nytt favoritrecept på pannkakor, testa detta recept på pannkakor med havremjölk som blir riktigt gott!
Dessa pannkakor kan serveras med alla dina favorittillbehör. Jag älskar en härlig jordgubbssylt tillsammans med vispgrädde, men det är bara jag!
Nyligen gjorde dessa pannkakor med havremjölk och serverade dem ute i solen. Riktigt härligt hade vi det!
Jag älskar detta recept på pannkakor med havremjölk och tycker det är riktigt, riktigt bra. Testa gärna enligt receptet nedan!
Receptet – Så gör du:
Pannkakor med havremjölk
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 2,75 dl vetemjöl
- 4,5 dl havremjölk
- 3 st ägg
- ½ tsk salt
- 2 dl iskallt vatten
Instruktioner
- Tillsätt vetemjölet och saltet till en större skål eller bunke. Vispa i havremjölk lite åt gången, tills att all havremjölk blivit tillsatt och du fått en jämn, enhetlig smet utan klumpar.
- Tillsätt äggen till blandningen, ett i taget. Vispa ner varje ägg. Låt sedan smeten stå och få vila i 15 minuter i rumstemperatur.
- Rör ner iskallt vatten i blandningen.
- Smält lite matfett i en stekpanna och tillaga cirka 0,5 dl pannkakssmet åt gången. Stek i 4 minuter på varje sida, innan du för över pannkakan till en tallrik. Repetera för all smet.
- Njut av dina pannkakor med havremjölk!
Riktigt bra pannkakor, älskade av dottern som annars lätt blir illamående av pannkakor.
Godaste pannkakor jag gjort! Prova!!
Tack för det fina omdömet!
Jättegoda och frasiga jag tog 1dl rågsikt och 1,75 dl vetemjöl.