Pannkakor med havremjölk – Recept

4.8/5 baserat på 18 betyg

I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på pannkakor med havremjölk!

Dessa pannkakor med havremjölk blir så mycket godare än med vanlig mjölk. Är du på jakt efter ett nytt favoritrecept på pannkakor, testa detta recept på pannkakor med havremjölk som blir riktigt gott!

Dessa pannkakor kan serveras med alla dina favorittillbehör. Jag älskar en härlig jordgubbssylt tillsammans med vispgrädde, men det är bara jag!

Nyligen gjorde dessa pannkakor med havremjölk och serverade dem ute i solen. Riktigt härligt hade vi det!

Jag älskar detta recept på pannkakor med havremjölk och tycker det är riktigt, riktigt bra. Testa gärna enligt receptet nedan!

Pannkakor med havremjölk

Receptet – Så gör du:

Pannkakor med havremjölk

4.8/5 baserat på 18 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Dessa pannkakor med havremjölk blir så mycket godare än med vanlig mjölk. Är du på jakt efter ett nytt favoritrecept på pannkakor, testa detta recept på pannkakor med havremjölk som blir riktigt gott!
Förberedelser 10 minuter
Tillagning 15 minuter
Totalt 25 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
 

  • 2,75 dl vetemjöl
  • 4,5 dl havremjölk
  • 3 st ägg
  • ½ tsk salt
  • 2 dl iskallt vatten

Instruktioner

  • Tillsätt vetemjölet och saltet till en större skål eller bunke. Vispa i havremjölk lite åt gången, tills att all havremjölk blivit tillsatt och du fått en jämn, enhetlig smet utan klumpar. 
  • Tillsätt äggen till blandningen, ett i taget. Vispa ner varje ägg. Låt sedan smeten stå och få vila i 15 minuter i rumstemperatur.
  • Rör ner iskallt vatten i blandningen.
  • Smält lite matfett i en stekpanna och tillaga cirka 0,5 dl pannkakssmet åt gången. Stek i 4 minuter på varje sida, innan du för över pannkakan till en tallrik. Repetera för all smet.
  • Njut av dina pannkakor med havremjölk!
Måltid Efterrätt, Frukost, Huvudrätt, Smårätter
Kök Svenskt
Nyckelord Pannkakor med havremjölk

4 Kommentarer

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar