Pannkakor med havregryn – Recept

4.5/5 baserat på 2 betyg

I denna artikel ger jag mitt bästa recept på pannkakor med havregryn!

Här är ett enkelt, snabbt och nyttigt recept på pannkakor med havregryn. Lite annorlunda jämfört med klassiska pannkakor, men minst lika gott för det!

Testa att inkludera havregryn i dina pannkakor med detta recept, och vem vet, du kanske hittar ett nytt favoritrecept på pannkakor? Dessa pannkakor fungerar med alla dina favorittillbehör på precis samma sätt som vanliga pannkakor.

Jag älskar dessa pannkakor med havregryn, och jag älskar att servera dem med salta tillbehör, såsom gräddfil och keso. Håll dig dock inte bara till salta fyllningar heller. Frukt, bär, sirap, och glass är alla lysande val på tillbehör.

Eventuella rester förvaras enkelt och smidigt i kylen, exempelvis på ett fat övertäckt med plastfolie. Sedan går de riktigt bra att antingen äta kalla eller att värma, exempelvis i mikrovågsugn!

Kort sagt så rekommenderas dessa pannkakor starkt! Första gången jag gjorde detta recept blev jag riktigt positivt överraskad. Jag har därefter gjort det flera gånger efteråt. Jag hoppas att ni gillar det lika mycket som jag gör!

Pannkakor med havregryn

Receptet – Så gör du:

Pannkakor med havregryn

4.5/5 baserat på 2 betyg

(Klicka på stjärnorna för att lämna ett betyg)

Pinterest Facebook Skriv ut receptet
Här är ett enkelt, snabbt och nyttigt recept på pannkakor med havregryn. Lite annorlunda jämfört med klassiska pannkakor, men minst lika gott för det!
Förberedelser 15 minuter
Tillagning 10 minuter
Totalt 25 minuter
Portioner 4 portioner

Ingredienser
 

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl havregryn
  • 6 dl mjölk
  • 4 st ägg
  • ½ tsk salt
  • 1 klick smör

Instruktioner

  • Vispa äggen tillsammans med mjölk i en bunke.
  • Tillsätt mjölet och havregrynen och vispa på nytt.
  • Smällt en klick smör i en stekpanna, och tillsätt sedan smöret till smeten.
  • Ställ pannkakssmeten i kylen i 10 minuter innan stekning. Stek sedan pannkakorna.
  • Njut av dina pannkakor med havregryn!
Måltid Efterrätt, Frukost, Smårätter
Kök Svenskt
Nyckelord Bananpannkakor med havregryn

Lämna en kommentar

Valfritt: Lämna ett betyg som del av kommentar (Klicka på stjärnorna)




Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Frida Jakobsson
Frida Jakobsson
Frida är redaktör här på Hemmanytt. En självlärd och nyfiken hem- och matfantast som har som mål att skriva användbara och inspirerande artiklar som gör att man vågar prova något nytt!

Kategorier för vidare läsning:

Dela gärna artikeln om du gillade den!

Relaterade artiklar