I denna artikel ger jag mitt bästa recept på pannacotta utan gelatin!
Detta är en ljuvligt god pannacotta utan gelatin med en härligt fräsch bärsås. Servera med en annan valfri sås om du vill!
Denna pannacotta har en riktigt fin konsistens helt utan gelatin. Pannacotta är en underbar italiensk efterrätt bestående av grädde och en handfull andra ingredienser. Det är faktiskt en av mina absoluta favoriter!
Kort sagt älskar jag detta recept på pannacotta utan gelatin och rekommenderar det starkt!
Receptet – Så gör du:
Pannacotta utan gelatin
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
Pannacottan
- 4 st äggvitor
- 0,5 dl strösocker
- 5 dl vispgrädde
- 1 st vaniljstång
Bärsås
- 5 dl bär, färska eller tinade (exempelvis 2,5 dl hallon och 2,5 dl jordgubbar)
- 3 msk strösocker
- ½ msk citronsaft
Instruktioner
- Värm ugnen till 120°C.
- I en skål, vispa äggvitan samt sockret och vaniljfröna.
- Värm den flytande vispgrädden och vaniljstången till kokpunkten.
- Ta bort vaniljstången och häll den varma flytande grädden över äggvitorna under vispning.
- Fördela denna pannacotta-kräm i serveringsglas (6 totalt).
- Ställ på plåt med förhöjda kanter och fyll plåten med varmt vatten. Grädda i cirka 50 minuter till 1 timme eller tills ytan är fast men pannacottan fortfarande är krämig. Låt svalna till rumstemperatur innan den ställs i kylen i 3 timmar.
- Nu till bärsåsen. I en liten kastrull, kombinera 2,5 dl bär, 1/2 msk citronsaft och 3 msk strösocker. Koka upp på låg värme och låt puttra i 4-5 minuter.
- Rör i återstående 2,5 dl bär och ta bort från värmen. När såsen är i rumstemperatur eller knappt varm, skeda den över din kylda pannacotta.