I denna artikel ger jag mitt favoritrecept på panerad ost!
Panerad ost är otroligt gott och dessutom så himla enkelt att göra! Servera gärna med stekt potatis och en härlig grönsallad!
Jag har nyligen gått och blivit fullständigt förtjust i detta recept på panerad ost! Jag gillar att använda en klassisk, fast ost till detta recept, exempelvis Gouda eller Edamer.
Använd en kniv för att forma till ostskivor som är cirka 1 cm tjocka. Alla lugna och fungerande metoder är bra, de behöver inte vara perfekt jämna! Varje bit kan vara cirka 100 g per person.
Till panerad ost gör jag stekt potatis och en grönsallad, eller rivna morötter. Jag tycker även lingonsylt är otroligt gott till. Testa gärna receptet som hittas precis här nedanför!
Receptet – Så gör du:
Panerad ost
Pinterest E-post Facebook Skriv ut receptetIngredienser
- 4 st stora ostskivor, gärna Gouda eller Edamer, ca 1 cm tjocka
- 2 st ägg
- 2,5 dl ströbröd
- salt
- peppar
- rapsolja eller olivolja till stekning
- 900 g kokt potatis att steka
Instruktioner
- Forma till ostskivor som är cirka 1 cm tjocka.
- Vispa ägget i en skål, peppra och salta och ha skålen redo. Häll ut vetemjölet på en tallrik. Häll ut ströbrödet på en annan tallrik. Ha även detta redo!
- Sätt den kokta potatisen på stekning i lite olja i en panna.
- Fortsätt med nästa steg med att doppa ostskivorna när potatisen har cirka 5 minuter kvar innan den är färdig. Gör gärna en sallad under tiden!
- Ha en stekpanna med olja redo. Arbeta med en ostskiva i taget i detta steg. Vänd osten i vetemjölet på en tallrik, och se till att mjölet fäster över hela ostens yta. Skaka av överflödigt vetemjöl, och doppa sedan osten i det vispade ägget. Ostskivan ska bli helt täckt av ägg. Doppa sedan ostskivan i ströbrödet och klappa in det över hela ytan. Placera färdigdoppade ostskivor i stekpannan. Repetera för varje ostskiva.
- Stek ostskivorna i pannan på hög värme i cirka 2-3 minuter.
- Färdigt! Njut av din panerade ost! Servera med stekt potatis, och gärna lingonsylt och gärna en härlig grönsallad! Toppa gärna osten med lite färsk hackad persilja.